“Етър” взе българския Матераци

Публикувано на чт, 14 юли 2016
389 четения

След българския Буфон през пролетта, “Етър” взе и българския Матераци.

“Болярите” представят отбора на 30 юли срещу “Академик” (Св)

На 30 юли “Етър” ще представи обновения си отбор за предстоящия сезон във Втора професионална лига. Първоначалните намерения бяха “виолетовите” да сторят това на 23-и юли, но след като стана ясно, че началото на сезона ще бъде на 7 август, последва и промяна в намеренията.
Ръководството на “Етър” се е договорило последния спаринг да бъде срещу свищовския “Академик”. Мачът ще е на 30 юли от 18:00 ч. на стадион “Ивайло”, като преди него ще бъде и представянето на отбора. За датата 23 юни няма да се търси друг съперник и няма да има контрола, съобщи спортно-техническият директор на “Етър” Стефан Атанасов.
Така до края на подготовката на “болярите” остават три мача, след като снощи играха в Дряново срещу “Нефтохимик”. В събота те приемат на стадион “Ивайло” тима на “Спартак” (Плевен), а на 20 юли гостуват в Разград на “Лудогорец-2”. На 30-и завършват проверките срещу “Академик”.
Очаква се съставът на Втора лига да стане ясен на 25 юли, като според последните съобщения от БФС се очертава групата да е от 14 отбора, но все още има доста неизвестни. Жребият за новото първенство вероятно ще се тегли в края на месеца.
Междувременно “Етър” се подсили с нов централен защитник – 26-годишния Симеон Иванов, известен като българския Матераци. Той е юноша на “Левски” и имаше силни изяви, като дори бе трансфериран през 2010 г. в “Райо Валекано”, където бе картотекиран, но основно игра за втория отбор. После кариерата му продължи в “Академик” (Сф), “Любимец”, “Витоша” (Бистрица), по два сезона в “Ботев” (Враца) и “Добруджа”, а за последно бе в “Нефтохимик”. Симеон Иванов неотдавна вкара гол за победата на “шейховете” с 3:2 над “Ботев” (Гълъбово), но преди седмица бургаският клуб реши да се раздели с него.
Симеон Иванов е висок 195 см, тежи 85 кг, здрав и силен физически, играе като централен бранител. Роден е на 8 февруари 1990 г. Българският Матераци вече е ново попълнение на “виолетовите” и се очакваше да дебютира снощи в контролата точно срещу досегашния си отбор “Нефтохимик”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново