“Етър” влезе в “Б” група, уникално шоу пред 2500 души на “Ивайло”!

Публикувано на вт, 31 май 2016
503 четения

Даниел Панов връчва купата на капитана Илиян Трифонов.

“Етър” влезе в професионалния футбол по най-категоричен начин, като записа 17-ата си поредна победа в първенството. В последния кръг “виолетовите” разбиха с 4:0 “Ботев” (Луковит) и не дадоха шанс на основния си конкурент “Ботев” (Враца), който ще трябва да трепери за административно вкарване от БФС.
Близо 2500 души по трибуните създадоха уникална атмосфера, с която малко стадиони у нас могат да се похвалят – 500 виолетови балона, ленти, пироефекти, знамена, специална песен, записана от Фенклуба. Преди мача Петър Димитров получи наградата си за Футболист № 1 на “Етър” за сезона, а публиката приветства цялата детско-юношеска школа, която направи почетна обиколка на “Ивайло”. Три от отборите на “Етър” продължават на държавни финали битката за шампионските титли!
Надмощието бе тотално и в основата на всички опасности бе Петър Димитров. В 9-ата минута той центрира отдясно и Любо Генчев отклони топката в левия ъгъл – 1:0! До почивката вратарят извади удари на Димитров, Христов и Петков.
След почивката Илко Трифонов с глава стреля в напречната греда. Само за 7 минути Иван Петков наниза два гола след подавания на Димитров и реши мача. Етърци започнаха да търсят и стотния си гол, като първо Любо Генчев стреля в левия стълб, а в 81-ата минута Петър Димитров с фантастичен прехвърлящ удар реализира стотното попадение.
След края на мача купата бе връчена на етърци от кмета на В. Търново Даниел Панов, който пожела успех на отбора в “Б” група. Сред гостите бяха още зам.-председателят на парламента Иван Иванов, депутатът Евгени Стоев, областният управител проф. Пенчо Пенчев, общинският съветник Николай Илчев. Най-скандираните от публиката имена бяха на президента на клуба Александър Нанков и на старши треньора Ферарио Спасов, а великолепната вечер завърши с шампанско и снимки на голямата “виолетова” радост.
“Етър”: Михайлов, Петков, Николов, Яв. Генчев, Кирилов (70 Скерлев), Л. Генчев, Анев (72 Бенков), Трифонов, Минков, Христов (46 Байчев), Димитров.

Даниел Панов:

“Започва нова страница в историята на “Етър”

“Днес започва нова, славна страница в историята на любимия “виолетов” клуб. Убеден съм, че ще я напишем заедно с много позитивизъм, вяра в ръководството и футболистите и постоянна подкрепа. Нека заедно превърнем стадион “Ивайло” в крепост на съвременния, красив и вълнуващ футбол, в крепост, където гостуващите отбори идват с притеснение и си отиват без точки. Без милост, боляри!”, обърна се към целия стадион Даниел Панов, след като връчи купата на капитана Илиян Трифонов.
Кметът на Велико Търново благодари на президента на клуба Александър Нанков, на треньорския щаб начело с Ферарио Спасов, на футболистите, на феновете и на спонсорите на отбора за грижите и усилията “Етър” да е там, където му е мястото – сред водещите български отбори.
“Когато сме обединени от значима цел, когато работим заедно и когато ни води любовта към любимия “Етър”, нищо не може да ни спре. Разполагаме с всичко необходимо, за да успеем да се представим достойно и да заемем челно място сред отборите в “Б” група”, каза още Даниел Панов.

Александър Нанков:
“Идва ред на града, на общината, кмета и Общинския съвет”

“Аз съм може би най-щастливият човек – три години сериозни битки, сериозен маратон. “Етър” се завърна там, където му е мястото – в професионалния футбол.
“Етър” – шампионът от 1991 г., “Етър” на един треньор легенда като Георги Василев, “Етър” на Трифон Иванов, Краси Балъков, Цанко Цветанов, Бончо Генчев и Илиян Киряков и всички други легенди. Всичко това е “Етър”!
Благодаря на футболистите, благодаря на треньора Ферарио Спасов – един уникален специалист. Радвам се за постигнатото, защото битката беше много сериозна – срещу противник като “Ботев” (Враца) с един много сериозен бюджет. Бюджет, с който можеха да атакуват “А” група. Това е най-скъпото второ място за тях…
Благодаря от сърце на всички! Радвам се за школата и децата, те са децата на Велико Търново. Благодаря и на техните родители, които вярват в нас и стоят зад каузата “Етър”.
Свършихме това, което трябваше да свършим дотук – “Етър” да влезе в професионалния футбол. Предстоят по-сериозните задачи, които смятам, че са приоритет на града, на общината, на кмета Даниел Панов, на Общинския съвет. На всички.
Смятам, че “Етър” дава повод за гордост както много други, които са дали нещо във всички сфери от живота, за да се гордеем като великотърновци. Нека всички се обединим за тази кауза “Етър” Велико Търново. Тя е на града. И дано това не бъде последният мач на “Етър”.
Анатоли ПЕТРОВ, снимки: Д. ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново