“Етър” в интригуващо гостуване на “Янтра”, входът – без сертификати

Публикувано на пт, 25 февр. 2022
187 четения

“Етър” гостува на “Янтра” в Габрово в крайно интересно местно дерби, в което ще защитава първото си място в класирането на Втора лига. Мачът е утре от 14:00 ч. на стадион “Христо Ботев”, главен съдия е столичният рефер Ивайло Ненков с асистенти Мартин Венев и Андрей Николов, а съдийски наблюдател – Стефан Спасов.
Тежко гостуване очаква “виолетовите” в Габрово. Интригата се поражда допълнително и от факта, че треньорът на “Янтра” Сашо Ангелов неизменно записва добри резултати срещу “Етър” с отборите си, а пък атаката на габровци се води от любимеца на “виолетовите” фенове Иван Петков.
“Чака ни тежък мач, да се надяваме, че ще върнем с победа и с трите точки. Гледах мача на “Янтра” в Перник срещу “Миньор”, имаха ситуации, изпуснаха две чисти положения. Който ги подцени, ще бере големи ядове. Надяваме се, че ще се преборим за победата, която е крайно важна за нас”, коментира старши треньорът Веселин Великов.
Кадровите проблеми отшумяват. Опитният нападател Дани Младенов вече тренира редовно, няма да има проблеми за участието си в мача. Завръща се след наказание и халфът Ради Апостолов. Единственият отсъстващ е възстановяващият се от травма в коляното Атанас Кръстев.
От Габрово се похвалиха с ново електронно табло на стадион “Христо Ботев”. То беше монтирано през седмицата от служителите на “Общински спортни имоти” там, където беше и онова, което по-старите любители на футбола в града помнят – на кулата към административната сграда. Инициативата за закупуване на таблото е на привържениците на клуба и средствата бяха осигурени от тях. 43-ма дарители се включиха и събраха сумата от 2229.60 лева, която беше преведена на фирмата доставчик. Таблото е с размери 184х100 сантиметра и показва резултат и изминало време от началото на срещата. Големината на цифрите е 33 сантиметра. “Бойното му кръщение” ще бъде именно утре на мача “Янтра” – “Етър”.
По 5 лева ще са билетите за мача за всички фенове, съобщиха от габровския клуб. Организираните привърженици на “Етър” ще могат да влизат от входа откъм поликлиниката. Зелен сертификат за вход няма да се изисква. Със заповед на здравния министър проф. Асена Сербезова от четвъртък на мероприятията може да се влиза свободно, като всеки организатор ще преценява дали да изисква сертификат, но едва ли има клуб, който би го приложил. Остава обаче изискването самите организатори (клубове, футболисти) да са със зелени сертификати.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново