“Етър” в група с ганайци и молдовци на “Балчик къп”

Публикувано на вт, 31 ян. 2017
154 четения

Предават пряко дербито между “Етър” и “Септември” на 11 март

Жребият прати “Етър” в предварителна група с “Добруджа”, “Петрокуб” (Молдова) и “Адейсо Юнайтед” (Гана) на международния турнир “Балчик къп”. Надпреварата с участието на осем отбора ще се проведе от 7 до 17 февруари в Балчик и Албена.
Отбор от млади ганайци ще участва в третото издание на турнира съобщи наставникът на “Черноморец” (Балчик) Георги Иванов-Геша. “Ганайчетата са на възраст между 18 и 20 години и сигурно ще са атракцията в мачовете”, заяви наставникът на домакините. Треньор на елитния “Петрокуб” (Молдова) пък е Юрий Осипенко, с когото “Милсами” отстрани “Лудогорец” във втория квалификационен кръг на Шампионската лига през 2015 г. През същата година Осипенко бе избран за треньор № 1 на Молдова.
Съперници в групите:
“А“: Лудогорец II, Витоша (Бистрица), Черноморец (Балчик), Ботев (Н. пазар)
“Б“: Етър (В. Търново), Адейсо Юнайтед (Гана), Добруджа (Добрич), Петрокуб (Молдова)
Отборите в групите ще играят всеки срещу всеки. Мачовете ще бъдат едновременно на стадиона в Балчик и на терените в КК “Албена”. После първите се срещат за 1-2 място, вторите за 3-4, третите за 5-6 и четвъртите в групите за 7-8 място. Финалите са на 17 февруари.
“Етър” стартира на 7 февруари от 15 ч. срещу “Петрокуб” (Молдова), на 11-и играе срещу “Добруджа”, а на 13 февруари срещу “Адейсо Юнайтед” (Гана).
Футболистите на “Етър” стартират в пролетния полусезон на Втора лига на 25 февруари, когато се подновяват битките от втория дял на първенството. В събота, 25-и, от 14:00 ч. “виолетовите” приемат “Оборище” (Панагюрище). Тогава са и повечето мачове, като само един има в неделя, а два в понеделник.
На 5 март, неделя, от 15:30 ч. великотърновският тим гостува на “Спартак” (Плевен). С огромен интерес ще се чака третият пролетен кръг, който е на 11 март. Тогава е и дербито от 12:30 ч. на стадион “Ивайло” между двата лидера в групата “Етър” и “Септември” (София). Мачът ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Останалите срещи от този 20-и кръг са от 15:30 ч.
От БФС засега обявиха точната програма по дати и часове само за първите три кръга, но вече е ясно, че междинни кръгове през пролетта няма да има, а първенството завършва на 27 май с мача “Несебър” – “Етър”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново