“Етър” U17 отстъпи на “Левски” след спорно съдийство

Публикувано на ср, 4 Ное. 2020
85 четения

Юношите на “Етър” бяха на крачка от това да спрат победната серия на “Левски” в мач от елитната U17 група. Гостите, които дойдоха с внушителните 13 победи от 13 мача и 76:2 голова разлика, спечелиха с 2:0, но не и без помощта на реферите.
Столичани имаха подчертан превес през целия мач, но дълго не успяваха да вкарат гол след чудесни намеси на вратаря Никос Рашков, извадил удари на Антон Иванов, Георги Атанасов, Асен Митков и Николай Арахангелов. За етърци в 58-мата минута Калоян Ненчев се откъсна срещу вратата, но вместо да бие, реши да подава. “Виолетовата” крепост падна в 67-мата минута, когато Емил Кьосов проби отдясно и сложи топката на главата на Асен Митков за 0:1.
“Етър” се опита да се върне в мача и можеше да го стори в 76-ата минута. След грешка в защитата на гостите Север Алиев отне топката и излезе сам срещу вратаря, но бе застигнат, изблъскан и съборен в наказателното поле. Реферът Станимир Тодоров обаче си замълча и спести очевадна дузпа и червен картон. В ответната атака Антон Иванов проби отдясно, но би до гредата. В 80-ата минута Алекси Игнатов от етърци стреля отдалеч и вратарят на “Левски” хвана топката, като етърци претендираха, че е било зад голлинията. Пет минути преди края неотсъдилият явна дузпа за “виолетовите” рефер свири доста спорна за гостите, която Денис Динев превърна във втори гол и реши мача. В оставащите минути етърци можеха да стигнат поне до почетен гол, но в добавеното време прехвърлящ удар на Север Алиев бе изваден от вратаря Пламен Андреев с върха на пръстите в корнер. Тимът остава на седмото място с 20 точки, а на 7 ноември гостува на “Монтана”.
По-малките етърци също приеха лидера в своето класиране “Левски” и отстъпиха с 0:1 в елитната U15 група. Гостите превъзхождаха и стигнаха рано до дузпа, но ударът в центъра на вратата бе спасен от вратаря Петко Тончев. В 22-рата минута обаче Йоан Анев вкара за “сините” – 0:1, а до края на мача гостите продължиха да владеят мача и не дадоха много шансове на “виолетовите”. “Етър” U15 е на осмото място с 15 т., а в следващия кръг гостува на “Монтана”.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново