Конфузна загуба с 5:1 във Враца, оставането в елита изглежда мираж

Публикувано на ср, 4 Ное. 2020
213 четения

“Етър” записа конфузна загуба с 5:1 от “Ботев” (Враца). В мач, в който владееха играта през почти цялото време до почивката, “виолетовите” показаха немощ да бележат, но се скъсаха да правят груби грешки в защитен план. Врачани пък, които от над 300 минути не бяха вкарвали гол, нанизаха пет…
Мачът започна с гол за домакините и за пореден път след центриране. Още в 3-ата минута Буров центрира към Петър Атанасов, който вкара за 1:0. Куриозното бе, че “Етър” трайно овладя играта, като имаше близо 70 % владеене на топката, подложи на обстрел вратата на врачани, но така и не можа да вкара. Първо удар на Милчо Ангелов с глава бе уловен от вратаря, после Алдаир стреля силно, но след рикошет топката излезе в корнер. Нов удар на Алдаир мина до гредата, а в 23-тата минута Ангелов стреля остро, Костов извади топката, но Преслав Боруков не успя да довкара.
В 45-ата минута груба грешка на Купенов подари топката на Юлиян Ненов, който финтира излезлия напред Христо Иванов и удвои. Така при 2:7 нанесени удара врачани водеха с 2:0! “Етър” можеше да се върне в мача в добавеното време, когато Ангелов бе съборен от вратаря Костов и последва дузпа. Ударът на Милчо Ангелов обаче бе изваден в гредата, а Мариян Иванов не можа да довкара отскочилата топка.
Втората част започна с гол-повторение на изпълнителите. Отново Купенов сгреши при изнасянето на топката и пак Ненов покачи на 3:0. “Виолетовите” продължиха да атакуват, но и в четвъртата си атака “Ботев” (Вр) вкара четвърти гол. Този път Димитър Буров стреля силно в близкия ъгъл на Христо Иванов за 4:0. Десет минути по-късно току-що влезлият бивш етърец Педро Лагоа след пас отдясно наниза с пета пето попадение.
Гостите се добраха до почетен гол чак в 67-мата минута, когато Иван Михайлов върна с глава пред вратата и Свилен Щерев отблизо направи 5:1.
Още един бивш етърец за малко да се разпише – Чавдар Ивайлов в 72-рата минута нанесе опасен удар, но Христо Иванов успя да извади в корнер. До края вече играта се разпокъса и нищо интересно не се случи пред двете врати, освен че Венцислав Керчев се опита да удари глава на току-що влезлия Хубчев и получи червен картон. Общо ударите в мача към вратите бяха 8:14, резултатът – 5:1…
“Етър”: Христо Иванов, Стелиян Добрев (46 Свилен Щерев), Здравко Илиев, Георги Купенов, Пламен Крачунов, Мариян Иванов (83 Кольо Станев), Яни Пехливанов, Даниел Пехливанов (46 Иван Михайлов), Алдаир Ферейра (85 Христофор Хубчев), Милчо Ангелов, Преслав Боруков.

Петко Петков: “Разочарован съм
от поведението на целия отбор”

“Трудно се говори след такъв мач. Тежка загуба за нашия отбор. Имаше три ключови момента, които доведоха до това – пропуснатата дузпа и грешките при втория и третия гол. Но най-разочарован съм от поведението на отбора, след като ни отбелязаха третия гол. Всичко се наруши и остана само един отбор на терена – “Ботев” (Враца).
До почивката не бе така – те имаха само две ситуации, които вкараха. Дори владеехме инициативата и имахме повече положения от тях, но не успяхме да реализираме. Вторият гол беше след наша грешка, аз не обвинявам футболиста, защото се случва, и не мога да кажа, че той е виновен за загубата. Абсолютно всички носим вина!
Надявахме се да вземем точки, а допуснахме тежка загуба, която не влизаше в плановете ни. Дали “Етър” ще изпълни целта си, зависи от играчите. Има тежки моменти във футбола, аз това им казах сега в съблекалнята. Казахме си и някои неща на по-висок тон. След 5-6 дни има нов мач и ми се иска да видя коренно различен отбор.”

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново