“Етър” тръгва за победа в Ерден

Публикувано на пт, 21 авг. 2015
461 четения

Любопитна дестинация има “Етър” за първото си гостуване от новото първенство в Северозападната “В” група. “Болярите” гостуват в монтанското с. Ерден на новака в групата “Кариана”. Въпреки че някои се опитват да влагат ирония заради напълно неизвестното до момента за великотърновската общественост име на “Кариана” (Ерден), всъщност става дума за съперник, който не трябва да бъде подценяват.
Две години поред отборът е областен първенец и от това лято взе решение да участва в третия ешелон. Отборът се издържа от бизнесмена Милан Йосифов, който стегна селекция, направил е много добър стадион с естествен и изкуствен терен, изцяло покрити седящи места по трибуните. Обявена е дори цел първо място. В първия си домакински мач “Кариана” ще бъде максимално мотивиран да се докаже срещу име като “Етър”.
Това бе причината и Канал 3 да предпочете двубоя за пряко излъчване, така че футболна България ще може да гледа двата тима днес от 18:00 ч. (заради прякото предаване той бе изтеглен за петък).
Етърци разузнаха добре “Кариана” (Ерден), като в неделя не само ръководството, но и целият треньорски щаб и играчите на “виолетовите” гледаха в гр. Левски на живо първия мач на съперника си. Великотърновският тим тръгва за Монтана днес сутринта.
“Отиваме да победим, във всеки мач излизаме за победа. Знам, че ще ни е трудно, очакваме много оспорван мач. На “Кариана” това ще им е първо домакинство, ще бъдат ентусиазирани. Зависи от нас как ще им се противопоставим и как ще изпълнят футболистите поставените задачи”, коментира старши треньорът Мартин Дойчев.
“Има настроение в отбора, теренът бил хубав, не е горещо – всички предпоставки за добър мач. Гледахме съперника, имаме яснота за качествата му. Тръгваме за победа”, добави треньорът.
Етърци нямат кадрови проблеми, като се изключи отсъствието на централния защитник Емил Грозев. Той вече започна тренировки, но ще е напълно готов за игра чак следващата седмица и няма да пътува за мача. В “Етър” бе върнат младият защитник Цветан Петров.
Останалите срещи са в неделя, 23 август. ОФК “Павликени” ще има първо домакинство на обновения си стадион “Ганчо Панов”. Павликенчани посрещат “Ботев” (Козлодуй). Свищовският “Академик” пък има второ поредно гостуване и играе в Червен бряг срещу местния “Партизан”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново