“Етър” чака днес съперника за купата, в неделя приема “Вихър” (Славяново)

Публикувано на пт, 11 сеп. 2015
235 четения

“Етър” чака днес името на съперника си, след като влезе в основната схема на турнира за Купата на България. Срещите от 1/16 финалите ще се играят на 23 септември, а жребият е днес от 11 ч. в столицата.
“Виолетовите” победиха в единия зонов финал на Северозапад с 5:1 като гости “Априлци 2001” (Априлци) и станаха единият представител на зоната в основната фаза. Другият бе определен в сряда в мача “Бдин” (Видин) – “Локомотив” (Мездра), спечелен от мездренци с 3:4.
Така от аматьорския футбол в основната схема влизат “Етър”, “Миньор”, “Несебър”, “Светкавица”, “Черноморец” (Балчик), ЦСКА, “Локо” (Мз) и “Вихър” (Строево). Всички тези 8 аматьорски отбора ще бъдат поставени във втора урна на жребия и ще са домакини, както и осемте тима от втората половина на “Б” група.
В първа урна са следните отбори, които са и потенциалните съперници на “Етър”: Лудогорец, Левски, Берое, Литекс, Славия, Ботев (Пловдив),Черно море, Монтана, Локомотив (Пловдив), Пирин (Благоевград), Локомотив (Г. Оряховица), Банско, Добруджа, Созопол, Нефтохимик и Ботев (Гълъбово).
За жребия днес ще пътуват спортният директор на “Етър” Бончо Генчев и администраторът Стефан Атанасов. Един от най-опитните играчи на “виолетовите” Илиян Трифонов си пожела за съперник “Левски”, което ще донесе според него двубой с голяма тръпка и ще напълни стадион “Ивайло”. Ако наистина се паднат “сините”, срещу тях ще се изправи бившият им футболист Мирослав Иванов – Деко.
“Предпочитам “Добруджа” или “Ботев” (Гълъбово), а най-трудно ще бъде срещу “Лудогорец” и “Литекс”, коментира спортният директор Бончо Генчев.
Има обаче още една любопитна възможност – етърци да се паднат срещу големия си съперник “Локо” (ГО).
В неделя предстои петият кръг от Северозападната “В” група. От 17:00 ч. на стадион “Ивайло” етърци посрещат новака “Вихър” (Славяново).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново