“Етър” стартира само с нулево реми

Публикувано на пн, 27 февр. 2017
173 четения

Цветомир Тодоров имаше поне 6 положения, но вратарят на гостите се оказа безупречен.

“Етър” направи изненадващо 0:0 у дома срещу “Оборище” в треньорския дебют на Станислав Генчев. “Виолетовите” имаха превес през целия мач, но така и не преодоляха отличния вратар Христо Иванов. Гостите с треньор Емил Велев създадоха три положения, а в останалото време бранеха със зъби и нокти точката.
Няколко проблема връхлетяха етърци непосредствено преди мача – освен Кънев и Ивайлов се контузи и Колев, Скерлев се разболя, а още двама играха с температура.
Още в 5-ата минута силен удар на Димо Атанасов бе изваден в корнер. В 10-ата минута защитник на гостите изби с ръка топката пред главата на връхлитящия Димо Атанасов, но въпреки бурните претенции на етърци дузпа не бе свирена.
Гостите имаха две възможности пред Айтов, спасени с вещина от Кирил Акалски. В 30-ата минута при прострелно центриране на Тодоров отдясно двама нападатели се разминаха с топката. Осем минути по-късно чудесен рейд на Цветомир Тодоров завърши с хубав удар до десния стълб. В 41-ата минута Мицаков центрира отдясно добре и Тодоров стреля, но ударът му бе спасен. Още при следващата атака пак Цветомир Тодоров от фаул прати топката под напречната греда, но вратарят Иванов извади в корнер.
И след почивката ситуацията “Тодоров бие, Иванов спасява” се повтори още няколко пъти. В 55-ата минута етърецът излезе сам срещу стража, но той спаси чист гол. В средата на полувремето се наложи в игра да влиза и треньорът Станислав Генчев. В 70-ата минута пак Тодоров отдясно красиво прехвърли Христо Иванов, но с последни сили той пак извади в корнер. Пет минути по-късно Тодоров стреля този път ниско в десния ъгъл, но Иванов отново се разтегна и извади в ъглов удар.
Само веднъж топката мина зад вратаря на гостите, но този път Ели Маркес я изби от голлинията. “Оборище” можеше и да вкара в 77-ата минута, когато бомбен шут на Щерев от 40 метра разтресе гредата на Акалски.
До края имаше малко футбол и много нерви, като гостите лежаха и си пазеха точката, без да бъдат санкционирани от рефера. Един обратен фаул на границата на пеналта при атака на “Етър” съвсем нажежи страстите. Щурмът продължи до самия край, като удар на Симеон Иванов с глава бе спасен от вратаря.
Агитката на етърци горещо подкрепяше тима през всичките 90 минути, а след последния сигнал публиката поздрави играчите на “Етър”, но изпрати с бурни освирквания съдийската бригада.
“Етър”: Акалски, Ташев, Мицаков, С. Иванов, Минков, Апостолов (85 Плахов), Кямил, Стоянов, Д. Атанасов (63 Ст. Генчев), Тодоров, Петков.

Станислав Генчев: “Трябваше да бием с разлика”

“Изгубихме две точки, всички сме разочаровани. С начина, по който играхме, и положенията, които създадохме, трябваше да победим, и то с разлика. Но това е част от футбола – като не вкарваш, няма как да вземеш трите точки.
Съдията не искам да го коментирам. Има хора, които го наблюдават, те да преценят как е свирил и какво е направил.
Въпреки всичко, аз съм доволен от начина, по който играхме. Единственото, което ни липсваше, е голът. Отдавам го на нервността, на напрежението, че днес беше първи мач и че победата беше задължителна. Но играта ни на този етап е добра. Не се получи само в завършващата фаза, иначе в защита почти не дадохме шанс на противника. Имат само един удар в гредата. С течението на мача играта ни ставаше все по-добра. Владеенето на топката бе 80:20 в наша полза. Създадохме над 6-7 чисти положения, недоволни сме само от пропуските, които ни лишиха от победата. Трябва да отчетем и добрата игра на Христо Иванов, който е много добър вратар.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново