“Етър” стартира с 2:0 и куп пропуски

Публикувано на пн, 17 авг. 2015
441 четения

“Етър” взе очаквана победа на старта на първенството на Северозападната “В” група. “Виолетовите” победиха с 2:0 “Ювентус” (Малчика) и това бе най-малкото, с което можеха да си тръгнат гостите. Пред около 300 зрители на стадион “Христо Ботев” етърци продължиха традицията да нямат загубена точка в Дебелец в последните години, като доминираха тотално през целия мач. От 15 създадени голови положения домакините обаче реализираха само две, докато гостите се задоволиха с два удара покрай гредата за целия мач.
Двубоят бе гледан от бившия капитан на тима Тодор Колев, който заяви, че още не си е намерил нов отбор и изчаква подходящи предложения.
Първите десет минути бяха ударни. Още в 5-ата Альоша Илиев центрира отдясно и Илко Трифонов заби топката под напречната греда, вкарвайки първия гол в първенството – 1:0. Трифонов направи много силен мач и се открояваше с борбеността и раздаването си на терена.
Малко след това Сашо Кирилов пусна на Петков, който стреля технично, но над гредата. В 10-ата минута Альоша Илиев отдясно намери отново Петков, който би до левия стълб. Отново той не успя сам срещу вратаря. После гостите се затвориха и двейсетина минути не допускаха опасност пред вратата си.
В 30-ата Явор Генчев стреля от фаул, но вратарят боксира. Вторият гол падна в 36-ата минута, когато Иван Петков намери отдясно Явор Генчев, той пусна отлично на Джихат Кямил пред вратата и халфът засече топката за 2:0.
После Альоша Илиев центрира отдясно и Петков с красива задна ножица стреля до гредата, а малко преди почивката Явор Генчев изстреля от воле опасен удар, но след рикошет топката профуча над гредата в корнер.
Второто полувреме започна с нов удар на Иван Петков с глава до гредата. В 53-ата минута дебют за“Етър” направиха Мирослав Иванов – Деко и Радослав Байчев, които раздвижиха доста играта в атака. Байчев се запомни с няколко мощни атаки и удара, а Деко остави много добро впечатление с класата и погледа си към играта. На няколко пъти той навърза защитата и потърси голови пасове, но не срещна достатъчно разбиране от съиграчите си.
Цялото полувреме премина при атаки на етърци, създаване и пропускане на положения. Петков в 56-ата минута технично отклони топката с глава, но вратарят Веселин Ганчев за сетен път спаси. Малко след това Николаев бе изведен отдясно и стреля от въздуха без забавяне, но топката мина до сглобката. Радо Байчев предприе мощен пробив през центъра, завършил с удар в тялото на вратаря.
В 70-ата минута Мирослав Иванов навърза цялата защита отдясно и пусна пред голлинията на Петков, който обаче закъсня да засече топката.
Чак в 76-ата минута гостите от“Ювентус”, играли в розови екипи като “Палермо”, отправиха първи удар по посока на вратата на“Етър”, но шутът на Дюлгеров мина до гредата. Две минути по-късно силен удар на Байчев бе избит от вратаря.“Виолетовите” създаваха с лекота възможности, но търсеха артистичност и не бяха докрай концентрирани. В 86-ата минута дойде нова канонада от удари, при един от които Добри Петров нацели гредата, а отскочилата топка попадна у Деко, но ударът му бе спасен.
Останалите мачове от първия кръг на Северозападната “В” група се играха снощи. Следващият мач на етърци е в петък, 21 август, от 18:00 ч., когато гостуват на новака“Кариана” (Ерден). Срещата бе изтеглена по-рано заради това, че ще бъде предавана пряко по Канал 3. Второто домакинство на“виолетовите” пък е на 28 август, петък, на стадион “Ивайло”, когато приемат състава на “Янтра” (Габрово). И то е изтеглено с два дни по-рано, тъй като на 29 и 30 август Велико Търново е домакин на националните финали на “Каменица фен купа”.
“Етър”: Цветомир Цанков, Александър Кирилов, Михаил Минков, Благовест Ангелов, Павлин Иванов, Явор Генчев, Альоша Илиев (53 Радослав Байчев), Джихат Кямил (53 Мирослав Иванов), Илиян Трифонов, Иван Петков (70 Добрин Петров), Николай Николаев.

Мартин Дойчев: “Доволен съм от играта, но не и от многото пропуски”
“Доволен съм от старанието на момчетата, но не съм доволен от създадените и пропуснати много положения. Не можем да ги реализираме за сетен мач… Мисля, че това е до класата на състезателите и концентрацията им пред гола. Не само днес бяха 15, във всеки мач са по толкова. При това създадени, изработени атаки, а не от статични положения, но не можем да ги вкараме. Ще говоря с момчетата, ще изгледам видеозаписа. В някой мач това ще ни изиграе лоша шега.
Иначе от играта съм доволен. Първото полувреме спазваха тактическите указания, това, което говорим и тренираме. Но не можем да реализираме достатъчно.”
Тихомир Трифонов напусна точно преди мача
Тихомир Трифонов стана третият пореден футболист, който си тръгна от “Етър” за последните две седмици. След Димитър Байдаков, преминал в “Локомотив” (ГО) и Борислав Борисов, заминал за “Нефтохимик”, и централният бранител пое в друга посока. Само ден преди първия официален мач Трифонов се е обадил в клуба и е заявил, че ще продължи кариерата си в чужбина, информира Стефан Атанасов. Решението му принуди старши треньора Мартин Дойчев да търси друг вариант в отбрана срещу “Ювентус” (Малчика), тъй като привлеченият централен защитник Емил Грозев е контузен. Днес в състава ще бъде върнат Цецо Петров, който бе изпратен да се обиграва в ОФК “Павликени”.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново