“Етър” срещу “Септември” за Купата на България

Публикувано на ср, 27 сеп. 2017
139 четения

“Етър” ще приеме “Септември” (София) в 1/8 финалите на турнира за Купата на България. Двубоят е на стадион “Ивайло” във Велико Търново. Победителите в 8-те двойки ще се излъчат в един мач, а домакин е тимът, който бе изтеглен пръв. Двубоите ще се играят на 24, 25 и 26 октомври. До тази фаза на надпреварата стигнаха десет отбора от Първа лига и 6 представители на Втора лига.
На жребия бе спортно-техническият директор на “Етър” Стефан Атанасов, който лично изтегли топката с името на “Септември”. “Доволни сме, най-важното е, че сме домакини, защото осминафиналите са между две наши гостувания на “Лудогорец” и “Локо” (Пд) и щеше да стане серия от гостувания. Затова основната ни цел беше да сме домакини, съперникът е напълно възможен за преодоляване”, коментира Стефан Атанасов.
“Добър жребий, надявам се да продължим на четвъртфиналите в турнира. Разбира се, трябва да го докажем с играта си на терена. Доволен съм, че сме домакини и няма да се налага да пътуваме, а и ще разчитаме на нашата публика”, коментира старши треньорът Станислав Генчев.
“Етър” и “Септември” водиха директна битка миналия сезон за влизането в елита, като “виолетовите” спечелиха и двата мача с по 2:1. Само преди две седмици пък двата тима играха в София за първенството на Първа лига и завършиха наравно 1:1.
Ето 1/8-финалните двойки за Купата на България: Монтана – Левски, Лудогорец – Берое, Царско село – Ботев (Пловдив), Литекс – Локомотив (София), Етър – Септември (София), ЦСКА-София – Ботев (Враца), Дунав – Струмска слава, Славия – Локомотив (Пловдив).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново