“Етър” ще спира серия от 4 мача без победа днес срещу “Септември”

Публикувано на чт, 26 окт. 2017
215 четения

Ако елиминира “Септември”, “Етър” ще стигне до престижен четвърфинал за Купата на България.

Благотворителна акция в помощ на Никол по време на двубоя

“Етър” приема столичния “Септември” в осминафинал от турнира за Купата на България. Мачът е довечера от 18:00 ч. на електрическо осветление на стадион “Ивайло”. Победителят се класира директно за 1/4 финалите на надпреварата, тъй като по регламент се играе само един мач.
Столичният рефер Николай Йорданов ще ръководи мача. Помагат му Младен Маринов и Петър Митрев, четвърти съдия е Димитър Желязков, а съдийски наблюдател – Георги Нарлев от Силистра.
“Етър” ще спира днес серия от четири поредни мача без победа. За последно “виолетовите” биха с 4:2 след продължения “Поморие” като гости именно в турнира за купата преди месец. Оттогава те направиха две ремита с “Черно море” и ЦСКА и две загуби от “Левски” и “Лудогорец”. Иначе в първенството нямат победа от 20 август, когато удариха “Славия” в столицата.
Куп промени в състава със сигурност ще има за днешния мач. Защитникът Венцислав Василев със сигурност пропуска мача, след като още при завръщането му в Разград след двумесечно отсъствие контузията му отново се възобнови. Поради травма срещу “Лудогорец” бе сменен и Минев.
Халфът Йордан Апостолов също пропуска днешната битка със “Септември”. Полузащитникът бе наказан за 1 мач заради натрупани картони. Очаква се старши треньорът Станислав Генчев да даде почивка на още няколко от твърдите титуляри и да даде шанс на играчи, които по-рядко влизат в игра. Не е изключено атаката да се води от Иван Петков, който се отличи с хеттрик при победата над “Поморие”. Въпреки това от “Етър” категорично не смятат да отписват купата и целта им е участие поне на четвъртфинал, което отново може да докара на стадион “Ивайло” някой от грандовете.
Билетите са в продажба още от вчера в офиса на ОП “Спортни имоти и прояви” на стадиона и на касата до Спортния диспансер и днес продължава продажбата им, а от 16:00 ч. ще бъде отворена и втората каса пред централния вход. Цената е 6 лв. за възрастни и по 3 лв. за пенсионери, студенти и ученици, като децата до 7 г. ще влизат безплатно.
Поредна благотворителна акция пък предприемат от Фенклуб “Етър”. Тя ще е за събиране на средства за 13-годишната Никол Георгиева от Велико Търново, за която “Янтра ДНЕС” вече писа. На момичето неотдавна бе открит Сарком на Юинг с тумор на тазобедрената става на левия крак. Заболяването се развива бързо и родителите търсят средства за лечение в чужбина, като офертата от онкологична клиника в Истанбул е за 165 000 евро, но в момента се проучват офертите на клиники и от Франция и Испания. Рoдитeлитe ca oткpили дapитeлcкa cмeткa нa Никoл в Уникpeдит Бyлбaнк, събраната сума за първите три дни е 22 000 лв.
Феновете на “Етър” ще събират средства за лечението на Никол, като по време на мача със “Септември” на стадиона ще има поставени урни, в които всеки може да остави средства по свое желание. “Приятели, наред със забавленията по трибуните неведнъж сме инициирали и събиране на средства за болни деца. Е, дойде ред отново да докажем нашата вярност и човечност и да подадем ръка на едно младо момиче от нашия град! Обявяваме събиране на средства в помощ на Никол! На мача ще намерите урни, в които всеки може да допринесе според своята възможност. Лично ще отговаряме за събраните средства и те ще бъдат преведени до стотинка по сметката ѝ още на следващия ден!
Силни сме, когато сме заедно! Доброто не се забравя, то е смисълът наш… Помогнете!”, призоваха от Фенклуб “Етър”.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново