“Етър” ще изиграе в събота последния си мач на “Ивайло”

Публикувано на ср, 13 февр. 2013
326 четения

“Виолетовите” ще търсят стадион за домакинствата си

“Етър” няма да приема ЦСКА, “Левски” и “Лудогорец” във Велико Търново, както и всички останали съперници през пролетния полусезон от “А” група на стадион “Ивайло” във Велико Търново.
Новината, която съобщихме вчера за започващ ремонт на спортното съоръжение, намери своето официално потвърждение в понеделник вечерта, когато кметът Даниел Панов е имал среща с представителя на клуба Радин Хаджиев и е потвърдил началото на подмяната на тревното покритие. “Г-н Панов ни съобщи, че ремонтът започва в началото на следващата седмица и ще продължи най-малко два месеца”, заяви Радин Хаджиев.
От “Етър” досега не са обявили какво ще предприемат, но съобщиха, че в събота тимът за последен път излиза в мач на стадион “Ивайло”. За 14:00 ч. е договорена контролна среща със “Светкавица”. “Играем последно за тази пролет във Велико Търново”, потвърди изпълнителният директор на клуба Ендер Дурмушев.
Очевидно великотърновският клуб ще трябва да уведоми БФС за промяната, а съгласно наредбата е длъжен да подсигури и предложи друг стадион с лиценз за “А” група. През есента няколко отбора прибягваха до подобен ход, тъй като стадионите им не отговаряха на условията – ЦСКА, “Локо” (Сф), но в столицата имаше други подходящи стадиони като “В. Левски” или на “Овча купел”.
От ръководството на “Етър” в понеделник отрекоха да са преговаряли с “Видима” за стадиона в Севлиево. Засега това е най-близкият град, който притежава съоръжение с лиценз за “А” група, следващият като разстояние е този на “Литекс”.
Това обаче ще наложи и размествания в програмата, тъй като тя вече бе обявена по дати и часове. “Виолетовите” трябва да стартират на 2 март с домакинство на “Монтана”, на 16-и приемат “Берое”, на 6 април “Локо” (Сф), а за 14 април от 17 ч. е заложен за пряко предаване от ББТ домакинският им мач с ЦСКА. После посрещат “Миньор”, а през май са домакини на “Лудогорец” (8.05.), “Черноморец” (11.05.) и “Левски” (22.05.).
Засега е ясно само, че в събота етърци посрещат “Светкавица” в контрола. В четвъртък старши треньорът Сердар Даят събира отбора във В. Търново. 20 са общо футболистите с договори, съобщиха от клубната управа, като имената щели да обявят след пристигането им. Ендер Дурмушев съобщи, че тримата юноши Димитър Байдаков, Николай Николаев и Благовест Ангелов, които не бяха взети за Анталия, си остават част от отбора за пролетния полусезон.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново