“Етър” с тежка загуба в Разград

Публикувано на ср, 25 окт. 2017
165 четения

“Етър” записа първа загуба при гостуване този сезон, но и с най-тежкото цифрово изражение – 4:0 от шампиона “Лудогорец” в мач с кошмарно второ полувреме. Противно на очакванията, Херо не даде почивка на никой от основните си играчи заради сгъстения цикъл, и “орлите” излязоха с всичко най-добро в състава си. За етърци се завърнаха в игра контузените Василев и Руменов.
Първата част по нищо не предвещаваше този развой – етърци бяха наситили подстъпите към вратата си и не дадоха никакви шансове, докато не се пропукаха отново при статично положение. Още в 7-ата минута Димо Атанасов проби отляво и стреля покрай гредата. Малко след това Христо Иванов изпревари Лукоки и улови, а отново Лукоки в 15-ата минута отдясно намери Кешеру, но Иванов улови с лекота. “Етър” спечели фаул пред пеналта в 19-ата минута, но Сърмов стреля в аут. Така дойде 24-ата минута, когато след центриране на Лукоки от фаул отдясно защитата за пореден път, както срещу ЦСКА и “Левски”, изпусна нападател да вкара с глава – Кешеру за 1:0.
Въпреки това “виолетовите” до почивката противодействаха много добре и първо удар на Бадара мина далеч от вратата, а в 34-ата минута Апостолов от воле стреля над гредата. В 37-ата минута Иван Стоянов се откъсна сам отдясно и можеше да намери непокрития пред вратата Бадара, но тъчреферът Димо Вълчев спря атаката с несъществуваща засада. Пред отсрещната врата пък Христо Иванов спаси чист гол на Кешеру.
Второто полувреме започна с принудителна смяна на Венци Василев, чиято контузия се обади отново, и се наложиха ред вътрешни рокади в отбраната, а като десен бек заигра Иван Стоянов. Хубава комбинация бе завършена от Сърмов с точен удар, уловен от вратаря на домакините. Марселиньо от фаул с нисък удар принуди Христо Иванов да лови, а след рейд на завърналия се Мисиджан Минев в 58-ата минута извади в корнер. След поредното статично положение от корнера Кешеру също бе изпуснат и вкара за 2:0.
За капак се контузи и Веско Минев, последваха нови рокади, а всички връзки в играта на “Етър” рухнаха. Кешеру на два пъти можеше да направи хеттрик, но ударите му минаха до гредата, но в 66-ата минута Мисиджан с хубав удар направи 3:0. Удар на Анисе с глава бе спасен от Иванов.
“Виолетовите” опитаха да търсят почетен гол, което съвсем ги оголи отзад. Две възможности за попадение все пак имаше, като в 82-ата минута Бадара бе изведен сам срещу вратаря, но стреля в тялото му, а в следващата минута Броун с последни сили извади параболичен удар. “Лудогорец” обаче продължи безпощадно да атакува и в 84-ата минута Кешеру отново с глава стигна до хеттрик и крайното 4:0, като можеха да паднат още голове за “орлите”, а за етърци в добавеното време удар на Пехливанов с глава мина до гредата.
“Етър”: Иванов, Скерлев, Василев (50 Н. Колев), Пехливанов, Минев (62 Почански), Атанасов, Сърмов, Апостолов (74 Вълчанов), Руменов, Бадара, Стоянов.

Станислав Генчев: “Играчите ме разочароваха”

“Разочарова ме отношението на по-голямата част от футболистите. Недопустимо е да допускат две такива грешки отново от статични положения! После след 2:0 вече имаше и притеснение и на терена имаше само един отбор – “Лудогорец”. 4:0 е най-малкото, с което можехме да паднем.
Тренираме, говорим, а още след първия или втория корнер пада гол във вратата ни. Тренираме, но това е и въпрос на концентрация от всеки един футболист. Това ни е най-голямата слабост, не съм и предполагал преди първенството, че точно това ще ни е “ахилесовата пета”. Отразява се и това, че отдавна нямаме победа. Ще направим всичко възможно още в следващия мач да спечелим.
Жалко за Василев, тренираше две седмици пълноценно, първата част бе добре, но усети отново болка. Прегледът утре ще покаже какво е състоянието му.”

Бадара: “Имам договор с “Етър” за 2 г. и оставам тук”

Сенегалският нападател на “Етър” Алиуне Бадара Самб отрече да знае за интерес от други клубове към него. Неотдавна в медиите се появиха информации, че от Бадара се интересували дори европейски клубове. “Не знам такова нещо. А пък и имам договор за две години с “Етър”, смятам да продължа да играя тук.
“Вече 4 месеца съм във В. Търново. Много ми харесва. Хората ме посрещнаха много добре – клубът, директорите, президентът, играчите. Тук съм със съпругата си. Как станах любимец на публиката? Ние, футболистите, играем за публиката. Подкрепата на хората е много важна за нас. Моята работа е винаги да бележа голове. Но срещу “Левски” не успях да вкарам, което ме натъжи. Затова трябва да работя много и непрекъснато, за да мога по-често да реализирам голове и да помагам на клуба. И да бъдат всички щастливи”, коментира Бадара. “Моите съотборници се отнасят много добре с мен и ми помагат много в обстановката. Тъй като, знаете, не е лесно за един чужденец, особено за някой като мен, който идва от Африка, без семейство, без нищо. Много ми помагат, наистина.” “Играл съм в Португалия в продължение на 10 години и сега тук в България. Ако трябва да сравня българското с португалското първенство, трябва да кажа, че в Португалия играех една дивизия по-ниско – във Втора или пък в Трета, докато в България съм в Първа лига. Така че тук ми харесва повече. Хората тук се отнасят много добре с мен и затова съм им много благодарен.” На въпроса дали вече е понаучил български, Алиуне Бадара отговори с първите си няколко думи на нашия език: как си, тук, добре, добро утро …
Анатоли ПЕТРОВ
сн. ludogorets.com

loading...
Пътни строежи - Велико Търново