“Етър” с първа победа при Ст. Генчев, разби с 4:0 като гост “Ботев” (Гълъбово)

Публикувано на пн, 30 ян. 2017
175 четения

Етърци ще тренират на стадиона в Самоводене, който в момента се чисти.

“Етър” взе първа победа под ръководството на новия си старши треньор Станислав Генчев. “Виолетовите” разбиха в контола с 4:0 като гости “Ботев” (Гълъбово), като мачът се игра на изкуствения терен над стадион “Берое” в Стара Загора. “Виолетовите” отбелязаха по два гола във всяко полувреме.
Великотърновският тим излезе с два различни състава през двете полувремена, за да получат шанс за изява всички играчи. В началото “Етър” започна с Акалски, Кирилов, Минков, Скерлев, М. Николов, Кямил, Динев, Ивайлов, Неделчев, Карапетров и Ив. Петков.
Още в 6-ата минута Джихат Кямил беше изведен в наказателното поле, но топката профуча край страничната греда на “Ботев”. В 31-та минута “Етър” откри резултата. Джихат Кямил центрира отдясно и Стефан Неделчев с глава се разписа за 0:1. “Болярите” имаха пълен превес и последваха пропуски на Кямил и Петков, преди резултатът да бъде удвоен. В 36-ата минута етърци отнеха топката и отдясно бе изведен Илия Карапетров, който стреля, вратарят изби и Карапетров намери дошлия на проби Динко Динев, който вкара за 0:2.
След почивката в игра за “Етър” се появиха нови 11 футболисти – Ивайло Петков, Мицаков, Апостолов, С. Иванов, Ташев, Трифонов, Яв. Генчев, Кънев, Иван Стоянов, играещият треньор Станислав Генчев и юношата Бранислав Ботев.
“Виолетовите” отново доминираха и създадоха три добри положения, а веднъж топката срещна и гредата след удар на Явор Генчев.
В 73-та минута след корнер и лошо изчистена топка тя попадна в Симеон Иванов, който със силен удар я прати за трети път във вратата на “Ботев”, отбелязвайки второто си поредно попадение в контролите. Малко след това отново след корнер топката бе избита и от границата на наказателното поле с левия крак юношата Бранислав Ботев фиксира крайното 0:4. Това бе и първият гол за мъжкия отбор на “Етър” на младока, който заслужава адмирации, както и появата на Кольо Станев срещу “Царско село”. Включването на юноши от великотърновската школа в подготовката на мъжкия отбор е чудесна практика, която трябва да продължи и занапред.
“Етър”: Акалски, Кирилов, Минков, Скерлев, М. Николов, Кямил, Динев, Ивайлов, Неделчев, Карапетров, Иван Петков (Ивайло Петков, Мицаков, Апостолов, С. Иванов, Ташев, Трифонов, Яв. Генчев, Кънев, Ив. Стоянов, Ст. Генчев, Бр. Ботев).
След този мач “виолетовите” се прибраха във Велико Търново, където ще останат до 7 февруари. В петък започна почистването от снега на футболния терен в село Самоводене, който от тази седмица ще бъде използван за подготовка от представителния отбор на “Етър”, съобщи директорът на ОП “Спортни имоти и прояви” Петко Павлов.
“Благодаря на кмета на селото Николай Милаковски и председателя на Земеделската кооперация Валентин Мицканов, осигурили работници и техника”, коментира той.
В понеделник теренът ще бъде валиран и напълно готов за провеждане на пълноценен тренировъчен процес, уверяват от “Спортни имоти и прояви”.
Следващата контрола на етърци е в четвъртък, когато гостуват на “Розова долина”. Мачът е в Казънлък или в околните селища.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново