“Етър” с голям трансферен удар: взе капитана на “Левски” Веселин Минев

Публикувано на пн, 19 юни 2017
424 четения

“Етър” направи трансферна бомба преди новия сезон в Първа лига, като привлече Веселин Минев – досегашния капитан на “Левски”, който има зад гърба си 8 сезона за “сините”. “Трансферът стана факт буквално за часове. Познаваме се чудесно, Веско иска да работи с познато име и това надделя за идването му в “Етър”. Привличането му ще е от огромна полза за нас, освен всичко той се намира в много добра форма, убеден съм, че ще ни помогне с опита си”, коментира старши треньорът Станислав Генчев.
36-годишният Веселин Минев има огромен опит в елитния футбол. Бивш национал, с 21 мача за България. Минев бе на стадион “Ивайло”, където парафира контракта си. Договорът му с “Етър” е за срок от една година. От понеделник той се присъединява към лагера на “виолетовите” в Дряново.
Другото ново попълнение е бургаският полузащитник Яни Пехливанов. На 14 юли той ще навърши 29 години, висок е 182 см и играе като опорен халф и защитник. Пехливанов започва в “Черноморец” (Поморие), после за 4 сезона има 63 мача и 4 гола за “Черноморец” (Бургас). През 2015-2016 г. отново е в “Поморие”, а миналото първенство бе в “Нефтохимик”. “Етър” и Яни Пехливанов също подписаха договор за срок от 1 г. Халфът е петото ново попълнение в тима след Веселин Минев, Мартин Станкев, Румен Руменов и Христо Иванов.
“Етър” ще играе контрола с вицешампиона ЦСКА, съобщиха от великотърновския клуб. Проверката е на 1 юли, като тепърва ще се уточнява дали ще е в Тетевен, или на Панчарево. “Виолетовите” трябваше да срещнат на тази дата “Ботев” (Враца) в Правец, но са отказали контролата заради поканата от “червените”.
Междувременно 17-годишните юноши на “Етър” загубиха с 3:1 от “Сокол” (Марково) баража за влизане в елитната U17 група, игран на неутрален терен в с. Ягода. Ремзи Неджип откри за съперника още в 5-ата минута. До края на полувремето “Етър” изравни чрез Бранислав Ботев. В началото на втората част “виолетовите” можеха да поведат, но топката срещна гредата. По-късно Ремзи Неджеп вкара за “Сокол”, а в самия край на мача оформи и своя хеттрик за крайното 3:1.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново