“Етър” с добър жребий за първенството

Публикувано на ср, 5 авг. 2015
176 четения

Стефан Атанасов изтегли сравнително лек жребий за “Етър”.

“Виолетовите” започват у дома с “Ювентус” (Малчика), посрещат и “Ботев” (Враца)

“Етър” изтегли добър жребий за новото първенство в Северозападната “В” група. “Виолетовите” започват с домакинство на 16 август срещу “Ювентус” (Малчика), а на 23-и първото им гостуване е на новака “Кариана” (Ерден). Очертаващото се дерби на полусезона с основния конкурент “Ботев” (Враца) пък е в 10-ия кръг на стадион “Ивайло”.
Жребият бе теглен вчера на съвещанието в Зоналния съвет на БФС, на което присъстваха президентите на всички клубове. Домакините изненадаха приятно с организацията, като за първи път имаше урна и топки с имената на отборите вместо листчета, както и съответното табло и озвучаване.
Гост на сбирката бе зам.-изпълнителният директор на БФС Антон Попов, който поздрави зоналния шеф Трифон Иванов, че е успял да увеличи групата на 16 отбора и пожела догодина да станат 18. Антон Попов изрази възхищение от новия облик на стадион “Ивайло” и заяви, че във Враца също правят уникална база. Той увери клубовете, че БФС прави всичко възможно прякото тв предаване на мачове от “В” групите да продължи и в никакъв случай да не обхваща само двубоите на ЦСКА, а и на всички зони, както бе миналия сезон.
Марио Костурков предупреди клубовете да не се поддават на “черното тото”, тъй като ще има сериозни санкции. Зам.-шефът на Съдийската комисия на БФС Петър Петров акцентира пред присъстващите, че няма никаква промяна в правилото за засадата въпреки писанията, както и ги призова да подават жалби срещу съдийството само ако имат сериозни основания за важни грешки, което означава несправедлива дузпа, допуснат или отменен гол заради засада, спестен червен картон, като претенциите бъдат обосновани с видеозапис.
Най-много емоции естествено предизвика жребият. Преди него от “Ботев” (Враца) поискаха да започнат като домакини, защото на 16-и откриват обновения си стадион. “Гигант” (Белене) поиска да е гост, а “Левски-2007” и “Ювентус” помолиха домакинствата им да не съвпадат заради охраната.
От “Етър” обаче реагираха и призоваха към пълен жребий, което бе подложено от Трифон Иванов на гласуване и етърци бяха подкрепени само от 4 клуба. Така “Ботев” (Вр) получи №6, “Гигант” – №15, “Левски” и “Ювентус” – съответно №4 и №12.
Останалите клубове теглиха пълен жребий. Администраторът на “Етър” Стефан Атанасов имаше “лека ръка” и извади топката с №5, което означава, че “болярите” ще “водят” програмата на видинчани. След домакинството на старта срещу “Ювентус” етърци гостуват на “Кариана” (Ерден). Съперникът поясни, че Ерден се намира на 7 км от Монтана, имат освен основния терен и изкуствен терен, а всички седящи места на стадиона са покрити.
После етърци приемат “Янтра” (Гб), гостуват в Белене, домакини са на “Вихър” (Славяново), гостуват в Севлиево и приемат “Трявна”.
Мачовете на истината предстоят в следващите 4 кръга. В 8-ия “виолетовите” гостуват на “Левски-2007”, а в 9-ия и 10-ия имат две поредни домакинства на “Партизан” (Червен бряг) и основния си конкурент “Ботев” (Вр). След това пък гостуват на “Бдин” във Видин. До края етърци приемат “Ботев” (Козлодуй), гостуват на “Академик”, посрещат “Павликени” и завършват полусезона с гостуване в Луковит.
Остава футболистите да защитят с играта си претенциите за първото място.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново