“Етър” с добър жребий за купата, приема на осминафиналите “Верея”

Публикувано на пн, 1 окт. 2018
128 четения

“Етър” изтегли добър жребий в турнира за купата на България. На осминафиналите “виолетовите” ще срещнат състава на “Верея”, който в момента заема последното място в елита без победа в десетте кръга. В първия кръг на основната схема великотърновският тим елиминира като гост “Литекс” с 2:0, а ако отстрани и старозагорци, ще повтори миналогодишното си постижение, когато бе на крачка от финалната четворка, но бе спрян след скандално съдийство срещу “Славия”.
По регламент на осминафиналите се играе само един мач, като етърци ще са домакини, защото бяха изтеглени първи в двойката. Мачовете ще бъдат на 30-31 октомври и 1 ноември, като тoчните дати и часове ще бъдат определени допълнително. Този сезон “Етър” и “Верея” играха във втория кръг във Велико Търново и “болярите” спечелиха с 1:0 с попадение на Ерик Почански в 88-ата минута.
В “Етър” обаче са далеч от мнението, че ще срещнат лесен противник в лицето на “Верея”, въпреки че съперникът заема последното място в класирането на Първа лига. “Най-хубавото на жребия е, че играем на свой терен и няма да изразходваме допълнителни средства. Що се отнася до съперника – жребият е добър, когато свърши мачът и си победил. В момента мислим за мача срещу “Локо” (Пд) в неделя, като му дойде времето, ще мислим и за “Верея”. Всеки мач е 50:50, преди да се е изиграл. Понякога с отбори, които са в трудно положение и с малко точки, мачовете са много по-тежки, отколкото с по-силните тимове. Така че на пръв поглед жребият може да изглежда ОК, но докато не мине мачът – във футбола нищо не е ОК. Нашето желание, естествено, е да продължим напред в турнира”, коментира Красимир Балъков.
Всички двойки на 1/8 финалите: ЦСКА – “Витоша”, “Струмска слава” (Радомир) – “Черноморец” (Балчик), “Лудогорец” – “Славия”, “Берое” – “Ботев” (Пловдив), “Черно море” – “Левски”, “Локомотив” (София) – “Септември”, “Етър” – “Верея”, “Дунав” – “Локомотив” (Пловдив).

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново