“Етър” разгроми “Локо” (ГО) със 7:0

Публикувано на чт, 6 окт. 2016
295 четения

С два гола на Стоил Стефанов и по един на Филип Георгиев, Бранислав Ботев, Николай Лазаров, Кольо Станев и Анджело Глузов “Етър” натовари влака на символичните домакини в тази среща от “Локо” (ГО) със седем безответни гола и продължава напред в турнира за Купата на БФС при набор 2001. До края на седмицата “Етър” трябва да срещне в директен сблъсък победителя от област Габрово, като спечелилият срещата се класира за 1/8 финал, жребият за който е в понеделник 10.10.2016 г.
Срещата започна с леко проучване между двата състава, но това трая само около пет минути, след което “болярите” натиснаха и набързо изпълниха два ъглови удара, но нямаха късмет при завършващия удар. Логичното се случи в 15-ата минута, когато Кольо Станев центрира, Филип Георгиев отклони топката с глава към Стоил Стефанов и головата канонада започна – 0:1. Две минути по-късно отново Кольо Станев центрира и Филип Георгиев засече топката в мрежата за 0:2. “Локомотив” опитаха с контраатаки да стигнат до вратата на “гостите”, но така и не успяха да отправят точен удар. Натискът на “виолетовите” се засилваше и в 39-та минута Валери Стоянов изведе Бранислав Ботев, който се пребори с двама защитници и отбеляза за 0:3.
В началото на втората част, още в 44-та минута, Кольо Станев премина като на парад половината футболен терен и бе съборен в наказателното поле. Николай Лазаров не сгреши от точката за изпълнение на дузпа за 0:4. В този момент треньорът Марин Стефанов извърши едновременно шест смени в отбора, като резервите се включиха успешно и резултатът не закъсня. В 61-та минута след ъглов удар на “домакините” Николай Лазаров изчисти топката по посока Кольо Станев, който надбяга защитата и отбеляза за 0:5.
Той бе и в основата на шестия гол за “виолетовите”, като в 68-та минута изведе в коридор Анджело Глузов и той прати топката в мрежата. “Железничарите” отправиха един точен удар по посока вратата на символичните гости, но стражът Стефан Петров с чудесен плонж изби топката. Точка на спора сложи Стоил Стефанов, който в 72-та минута пресече един пас в центъра, надбяга защитата и с точен удар насочи топката в левия стълб на вратата на “Локомотив”, откъдето тя влетя в мрежата – 0:7 за “Етър”.
“Етър”: Стефан Петров, Алекс Панчев (Асен Асенов), Валери Стоянов (Христо Кьомеров), Николай Лазаров, Ростислав Узунов (Ерай Алков), Димитър Динев, Кристиян Радойчев (Борислав Марков), Филип Георгиев (Христо Анев), Бранислав Ботев (Анджело Глузов), Кольо Станев и Стоил Стефанов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново