“Етър” привлече халфа Станислав Генчев

Публикувано на чт, 23 юни 2016
285 четения

Опитният Станислав Генчев стана най-известното име в настоящата селекция на “Етър”.

Трансферен удар направи “Етър”, привличайки един от най-титулованите в момента български футболисти – Станислав Генчев. Халфът досега бе в “Монтана”, но приключва отношенията си с клуба и вече е част от “виолетовия” клуб.
На практика Генчев се завръща там, откъдето тръгна към големия футбол. Той е роден на 20 март 1981 г. в Дряново и е възпитаник на спортното училище “Г. С. Раковски” във Велико Търново, като играе в юношите на “Етър” под ръководството на треньора Петко Цанев. Едва 16-годишен заигра в “Локо” (Др), а после и в “Ботев-Булмекс” (Дебелец). Талантът му бе забелязан и Станислав Генчев получи покана от “Левски”, където заигра едва 18-годишен. Със “сините” е двукратен шампион на България и носител на купата. От 2005 до 2008 г. бе в “Литекс”, където също печели купата и игра в евротурнирите. Последва тригодишен период в румънския “Васлуй”, където бе обявен за Футболист на сезона и печели купата “Интертото”.
Набелязан бе от “Лудогорец” и за два сезона стана два пъти шампион на България с разградчани. Завърна си в “Литекс”, после кариерата му продължи в АЕЛ “Лимасол” (Кипър), “Славия” и “Монтана”. Има 7 мача за националния отбор на България, като още в дебюта си бележи и носи победа над Финландия.
С наставника на “виолетовите” Ферарио Спасов се познават отлично от съвместната си работа. В “Етър” Станислав Генчев вероятно ще бъде използван на мястото на напусналия Радослав Анев.
“Привличането на Станислав е много успешен ход в нашата селекция. Вярваме, че с опита си той може много да помогне на “Етър” за високите цели, които сме си поставили”, коментира президентът на клуба Александър Нанков.
Вчера следобяд Станислав Генчев пристигна на стадион “Ивайло” и бе представен като ново попълнение на “болярите” и веднага се присъедини към лагера на отбора, който е в родното му Дряново.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново