“Етър” приема “Арда” в опит за реванш след издънката във Враца

Публикувано на пт, 6 Ное. 2020
215 четения

Етърци се надяват този път да играят както срещу ЦСКА.

Домакинство срещу “Арда” (Кърджали) предстои на футболистите на “Етър” в 12-ия кръг на Първа лига. Мачът е в неделя от 12:30 ч. на стадион “Ивайло” и ще се играе без публика. За първи път тази година “виолетовите” излизат пред празни трибуни на свой терен заради ограничителните мерки за коронавируса.
Футболистите определено ще трябва да търсят реванш след слабото си представяне във Враца срещу “Ботев”, където загубиха с 5:1. За 11 мача досега, въпреки доброто си представяне в някои от срещите, тимът още няма победа, като е записал две равенства и 9 загуби и стабилно окупира последното място.
“Искам първо да се извиня на феновете на “Етър” за показаното във Враца. Представянето ни беше недопустимо, заяви старши треньорът Петко Петков. – Очаквам реакция от отбора и се надявам да изглежда по съвсем различен начин в неделя срещу “Арда”. Имаме крещяща нужда от точки и се надявам на победа”.
Добрата новина е, че след поредните тестове за коронавирус се оказа, че няма нито един положителен сред футболистите и треньорския щаб, така че всички са на линия. Съперникът от Кърджали през седмицата игра за Купата на България срещу “Спартак” (Варна) и се наложи трудно с 2:1, но в Първа лига в момента заема престижното шесто място и от 11-те си мача е допуснал само една загуба.
Реферът Ивайло Стоянов ще ръководи предстоящото домакинство на “Етър” срещу “Арда” (Кърджали). Негови асистенти са Петър Джугански и Петър Митрев. Четвърти съдия е Васимир Ел-Хатиб, а съдийски наблюдател – Йордан Сталев. За последно Ивайло Стоянов свири на етърци в домакинството на ЦСКА-София точно преди година.
Халфът Божидар Кацаров вече тренира пълноценно и вероятно ще бъде на разположение на треньорския щаб за мача. Същото се отнася и за възстановените Христофор Хубчев и Иван Петков. Със сигурност двубоя пропускат трайно контузените Никола Колев, Пако Пуертас и Николас Фемиа, като първите двама скоро едва ли ще влязат в игра.
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново