“Етър” открива първенството на 14 юли

Публикувано на пн, 3 юли 2017
415 четения

Стартира поръчката за осветлението на стадион “Ивайло”

“Етър“ и “Локомотив“ (Пд) ще открият първенството на Първа лига, сезон 2017/2018 г. Българският футболен съюз насрочи срещата за 14 юли, петък, от 18:45 ч., което е и първият мач от новия сезон. Програмата за първите два кръга с точни дати и часове бе публикувана в официалния сайт на футболната централа.
Феновете не останаха особено доволни, че мачът е в работен ден – петък, още повече че и вторият двубой на етърци – гостуването на “Витоша” (Бистрица) е пак в петък, 21 юли.
Големият въпрос сега е къде ще домакинства “Етър” в този първи мач – дали на своя стадион “Ивайло” (тъй като мачът е насрочен на естествено осветление), или на заявения стадион в Ловеч. От Спортно-техническата комисия на БФС все още не са обявили официално къде ще се играе той, а според запознати шансовете са 50:50.
Обществената поръчка за изграждане на осветлението на стадион “Ивайло” стартира. Тя бе оповестена на 30 юни на сайта на Министерството на младежта и спорта: “Публично състезание за възлагане на обществена поръчка с предмет “Реконструкция на прожекторна осветителна уредба на стадион “Ивайло”, гр. Велико Търново”.
Проектът предвижда да бъдат поставени 168 бр. прожектори, като преди това бъде извършен демонтаж на досегашните инсталации, поставка на разпределителни табла и т.н, както и грундиране и боядисване на четирите мачти на стадиона.
Прогнозната стойност е 416 627,42 лв. без ДДС. Крайният срок за подаване на офертите е 10 юли, като след това предстои да бъде избран изпълнителят на поръчката и да се пристъпи към изграждане на осветлението.
В същото време бе съобщено, че в министерството е получено писмо от БФС изх. № 1-5-552 от 26.06.2017 г., с което се информира, че първенството стартира на 14 юли и “от изключително значение е планираните СМР дейности да приключат до стартирането на футболното първенство”, за да може “Етър” максимално скоро да приема съперниците си на стадион “Ивайло”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново