“Етър” опита, игра, но пак загуби

Публикувано на пн, 1 апр. 2024
90 четения

“Етър” загуби с 2:1 важното си гостуване на “Пирин”, което му отне почти всички шансове за оставане в елита. “Виолетовите” поведоха първи, но допуснаха два гола след грешки в защита, като победното попадение за домакините падна в 88-та минута.
Етърци започнаха този път силно и в първите минути имаха подчертан превес. След два последователни корнера се стигна до 4-та минута, когато Карсела центрира отляво от фаул и Георги Александров с акробатичен удар нацели десния стълб.
В 11-ата минута “болярите” поведоха със страхотен гол на Йоаким Карсела, който напредна на скорост и с мощен удар от дистанция опъна мрежата – 0:1. Постепенно обаче домакините пренесоха играта в половината на етърци. Стражът на гостите спаси удар на Андрей Йорданов, а в 20-ата минута Мартин Величков отново спря удар и Александров с глава изби пред голлинията.
Андрей Йорданов в 24-та минута бе изпуснат отляво и намери непокрития Иван Тасев, който изравни. Малко след това Величков спаси срещу излезлия сам срещу него Комано. В 37-та минута при атака на етърци Иван Василев бе ударен с лакът в главата и повален в наказателното поле, но сигнал за дузпа не последва. В самия край на полувремето “Етър” можеше отново да поведе, когато пак Карсела центрира отляво и Иван Василев отблизо насочи топката, но вратарят Кирев с крак успя да я отклони в корнер.
И втората част започна с атаки на гостите. Първо Кольо Станев стреля, но вратарят улови, а в 50-ата минута изстрел на Иван Василев пък бе спасен от вратаря. Претенции за дузпа имаха и домакините. После обаче опитите на етърци се разбиваха в защитата на домакините и до края ситуации нямаше. Вместо това в 88-та минута последва нова фатална грешка – загубена топка в средата на терена и отново оставен при центрирането на Комано непокрит играч – Мартин Георгиев, който донесе победата на домакините.
“Етър”: Мартин Величков, Крум Стоянов, Георги Ангелов, Георги Александров, Келиан Гесум, Горка Ларучеа (63 Ловре Кнежевич), Мартин Моран (75 Николай Янков), Йоаким Карсела (86 Моузес Кандидус), Жан-Марк Тибуе (75 Дидис Пита), Кольо Станев, Иван Василев (75 Александър Мишов).

Светослав Петров: “Опитваме се, но нещо все не ни достига”

“Не отбелязахме втори гол и това бе решаващо. Имахме ситуациите и през първото, и през второто полувреме. Особено през втората част ние бяхме отборът, който искаше, търсеше и игра. И накрая на мача за пореден път след груба грешка в средата на терена ни вкараха. За съжаление загубихме за пореден път. Не е имало скованост, опитахме се, но малкото е много във футбола.
Надеждата я има, но каквото и да си говорим, си остават празни приказки. Лошото е, че не печелим точки. Дори и днес срещу отбор от нашето ниво. Ще бъде много трудно, но лично аз ще се опитам да се боря до последно. Още по Нова година имахме разговори с ръководството – и в единия случай, и в другия случай имаме начертан път. Ще го следваме, в скоро време от ръководството би трябвало да кажат. Така че продължаваме да работим. Жалко за футболистите, жалко за хората, които дават пари. Опитваме се, но все нещо не ни достига.
Имахме начертани стъпки в единия, във втория, в третия случай, опитахме се с ръководството да предвидим сценариите, които ни предстоят, така че всичко да бъде на ниво.”

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново