“Етър” не изяви желание за “А” група

Публикувано на чт, 5 май 2016
497 четения

Великотърновският “Етър” не подаде заявка за участие в новата “А” група, въпреки че името му бе непрекъснато спрягано по медиите, след като БФС покани освен отборите от професионалния футбол и водещите тимове от “В” група. В крайна сметка от “виолетовия” клуб са пуснали заявка за втория ешелон, като явно искат нещата да следват естествения си ход, а и на този етап градът очевидно няма възможност да издържа финансово отбор в елита. Така целта за “Етър” от лятото остава участие в “Б” група.
Тежко гостуване в Козлодуй предстои на водача в класирането на Северозападната “В” група “Етър”. Мачът срещу местния “Ботев” е в неделя, 8 май, от 18:00 ч.
След снощния мач с “Бдин” етърци трябва да отстояват първото си място, като двубоят им край Дунава се превръща в решаващ. Домакините са амбицирани да помогнат на “Ботев” (Враца) и това прави мача интригуващ, въпреки че съперникът е на предпоследно място и есента бе разбит на стадион “Ивайло” с двуцифреното 11:1.
От “Етър” вече обявиха, че отново отпускат безплатно автобуси за предстоящото гостуване в Козлодуй. Пътуването пак ще става с предварително записване, което вече тече в офиса на клуба при администратора Стефан Атанасов или на тел. 0888 205 832 и е с краен срок до 17:00 ч. днес. “Павликени” приема “Трявна”, а свищовският “Академик” е домакин на “Левски-2007”. Конкурентът на етърци “Ботев” (Враца) пък гостува във Видин.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново