“Етър” направи реми на “Дунав”

Публикувано на ср, 9 авг. 2017
129 четения

“Етър” завърши 0:0 като гост на “Дунав” в четвъртия кръг на Първа лига. Двата отбора направиха съвсем равностоен мач в добро темпо, но без кой знае какво качество. Натиск от домакините имаше само в първите минути, като след едно центриране на Мирослав Будинов отляво Хубчев стреля силно, но край вратата. В 11-ата минута изсипана от Йордан Апостолов топка падна над напречната греда.
Реферът Стефан Апостолов отсъди пресилен фаул за домакините в 14-ата минута, от който Диян Димов стреля, но право в ръцете на вратаря Иванов. “Виолетовите” изнесоха напред играта и създадоха няколко добри възможности, но без точен удар в рамката. В 15-ата минута Иван Стоянов бе изведен от Петков, но не можа да нанесе удар. Румен Руменов навърза защитниците на “Дунав” в 22-ата минута и намери Стоянов, но изстрелът му бе блокиран.
В 25-ата минута защитникът Василев се озова на позиция, но би над гредата. Оттук до почивката нищо интересно не се случи пред двете врати. С равностойна игра бе белязяно и второто полувреме. Още в 46-ата минута Чавдар Ивайлов центрира и Руменов с глава плъзна топката, но вратарят на домакините улови. За “Дунав” удар на Бранимир Костадинов със задна ножица мина над гредата.
Дебют за “Етър” направи сенегалецът Алиуне Бадара, който в 57-ата минута замени Петков. Малко след това Ивайлов навлезе по фланга добре, но не успя да намери Бадара, а отбитата топка попадна у Димо Атанасов, който стреля силно покрей гредата.
Будинов от домакините намери Шопов в 62-ата минута и той отправи хубав удар, но над гредата.
Най-опасната ситуация в мача бе за “Дунав” в 73-ата минута, когато Карагарен стреля опасно от въздуха, но Христо Иванов с акробатична намеса успя да избие топката. Три минути по-късно пък “Етър” можеше да открие, след като Стоянов центира от фаул и защитникът Венцислав Василев с глава стреля опасно, но топката мина до гредата.
Христо Иванов се прояви отново в 85-ата минута, когато след корнер изби удар с глава на своя съотборник Бадара. Сенегалецът можеше да се разпише в 88-ата минута след центриране на Иван Стоянов, но ударът му от добра позиция с глава мина над вратата.
В добавеното време Иван Стоянов от фаул от малък ъгъл стреля директно, но над гредата, а в 96-ата минута реферът отсъди фаул за домакините точно пред пеналта, но и той не донесе нищо и така двата тима справедливо си разделиха по една точка.
Така етърци от 4 мача взеха две ремита на чужд терен, а допуснаха две загуби при символичните си домакинства в Ловеч. Отборът се завръща най-после у дома в събота, когато на стадион “Ивайло” приема “Пирин”.
“Етър”: Хр. Иванов, Александров, Василев, Пехливанов, Минев (46 Скерлев), Атанасов, Ивайлов, Апостолов, Руменов (78 Тодоров), Петков (57 Бадара), Стоянов.

Иван Вутов: “Доволни сме от точката”

“Станахме свидетели на един мач с много единоборства и малко голови положения пред двете врати. На този етап повечето отбори не са в оптимално състояние. Мога да кажа, че ние сме довлни от тази точка и се надявам, че този резултат ще ни помогне за в бъдеще. Смятам, че отборът ни няма достатъчно самочувствие, но в тима има много качествени футболисти и се надявам той да има по-осезаемо участие в първенството. Имаме футболисти, просто трябва да се сработят някои неща.
Надявам се, че завръщането ни на стадион “Ивайло” за мача с “Пирин” да окаже благотворно влияние върху отбора. Притеснявам се единствено някои играчи да не прегорят заради ентусиазма по трибуните.”
“Доволен съм от точката, но не и от играта, има още по какво да работим”, коментира лаконично Станислав Генчев.

Христо Иванов: “Ако продължим да се раздаваме така, победите ще дойдат”

Вратарят на “Етър” Христо Иванов бе избран за “Играч на мача” заради няколкото добри спасявания, а след мача агитката на “виолетовите” бурно скандира името му.
“Дойдохме да се надиграваме. На моменти се получаваше. Очаквахме доста голяма агресия от тях и бяхме подготвени за това. Накрая имаха положения, но с оглед на тежкото време и напрежението заради липсата на точки им даде това леко преимущество.
Не искам да звучи клиширано, но мога да кажа, че заслугата е на целия отбор. Всички се защитаваха много добре, даже на края моя грешка можеше да коства точката. Факт е, че всички се борихме, но аз имах ключовите. Следващият мач ще бъде някой друг. Важното е да вземаме точки и да побеждаваме.
И влизането ни в Първа лига, и тази точка са изстрадани. Искам да посветя тази бутилка на своето семейство, защото само то знае какво изстрада.Трябва да продължим да се раздаваме така, победите ще дойдат. Липсва ни тази увереност пред гола. Може би липсата на точки ни тежи и не смеем да рискуваме максимално. Искрено се надявам да успеем да зарадваме феновете си при завръщането си на стадион “Ивайло” в следващия кръг.”

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново