“Етър” може да влезе в шестицата при победа над “Верея” в събота

Публикувано на пт, 9 Ное. 2018
113 четения

Голям шанс да влезе в топ 6 на класирането имат футболистите на “Етър” преди предстоящата пауза в шампионата. В събота “виолетовите” гостуват на последния в таблицата “Верея” и ще гонят задължителна победа. В момента те делят 7-8 място с “Черно море”, който обаче играе с “Левски”, а шестият “Локо” (Пд) гостува на “Славия”.
Мачът между “Верея” и “Етър” е утре от 17:15 ч. на стадион “Трейс Арена”. Домакините нямат победа в официален мач от април насам и са последни с 4 точки. Преди броени дни двата тима играха и за купата на България, като етърци биха у дома с 3:0. Фактът, че “Етър” е фаворит в мача, обаче не му гарантира победата и тимът ще трябва да се потруди доста за трите точки.
“Много важен мач, той е ключов, защото, ако спечелим, ни се отваря леко вратата за по-големи амбиции. Ние сме там, където трябва да сме, но ако се отвори възможност да погледнем по-високо – защо не? Но ние вече сме казали, че най-важното е да съберем достатъчно точки и да избегнем баражите. За всеки мач аз имам само едно желание – да излезем, да играем добре и да победим”, коментира Красимир Балъков.
И в този мач “Етър” няма да разчита на контузения голмайстор Дани Младенов, а дали защитникът Венцислав Василев ще може да играе – ще се разбере до събота.
Балъков не пожела да коментира жребия за купата, който изправи “виолетовите” срещу “Локомотив” (Пд). Етърци ще са домакини и на този етап от турнира, като се играе само един мач с елиминации на стадион “Ивайло”, но той е чак на 2-4 април 2019 г. “Жребият на този етап не ме интересува, изцяло мислите ни са насочени към предстоящия мач срещу “Верея”. До мачовете за купата има достатъчно време”, заяви Балъков.
Феновете във Велико Търново стартираха кампания за масово посещение на мача в Стара Загора. “Ние от ,,Ултра Фронт Боляри” целим с кампанията си да покажем на хората, че подкрепата към “Етър” е важна не само на нашия стадион, а и навън. Желаем да подтикнем феновете да тръгнат на път. Хора, които досега не са го правили и такива, които някога ходеха, но поради една или друга причина отдавна не са. Дестинацията е приятна, като липсата на домакински фенове допълнително може да успокои хората, че ще бъдат в безопасност”, заяви Пламен Геров. В призива на феновете се казва: “Етър” има нужда от вас! Стартирахме кампания, в която каним всеки желаещ да посети поне един мач на отбора навън, като гостуването в Стара Загора се оказа най-подходящо за това заради близкото разстояние и спокойната атмосфера. Стадион ,,Ивайло” е един от най-посещаваните в родното ни първенство, като подкрепата, която демонстрират “виолетовите” фенове, оказва сериозно влияние върху отбора, стимулирайки го да побеждава. Искаме да предадем тази частица страст и на мачовете извън В. Търново, защото смятаме, че отборът го заслужава. Преценихме, че предстоящият мач в Стара Загора е подходящ за това. Сборен пункт за феновете в събота отново е паркингът на стадион ,,Ивайло” с начален час 15:00. Пътуването ще бъде с коли. Всеки желаещ може да се присъедини към нас”, обявиха феновете.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново