“Етър” излиза срещу ЦСКА-София без наказаните Бадара и Гълъбов

Публикувано на чт, 8 мар. 2018
133 четения

“Етър” започва поредицата си от три мача срещу челните отбори в класирането на Първа лига. “Виолетовите” гостуват днес на ЦСКА-София, после в неделя играят в столицата и с “Левски”, а на 18 март приемат шампиона “Лудогорец”.
Без двама основни играчи излизат етърци в днешния си мач. Дисциплинарната комисия на БФС наказа за по 1 мач нападателя Алиуне Бадара и централния защитник Пламен Гълъбов за получените от тях картони в последния двубой с “Черно море”. Двамата обаче ще са на линия за неделното гостуване на “Левски”.
Мачът ЦСКА-София – “Етър” е довечера от 17:30 ч. на стадион “Българска армия”. Главен съдия е Стефан Апостолов от Благоевград с асистенти Димитър Русев и Велислав Миленков.
По 5 лв. са билетите както за феновете на домакините, така и за гостуващите привърженици на “Етър”, които ще са настанени съответно в Сектор Г и Сектор Б. Далеч по-скъпи са билетите за вип ложата – 130 лв., а за Сектор А са по 18 лева. Сектор “В” на “Българска армия” ще остане затворен за мача.
Ръководството на “Етър” реши отборът да остане на лагер 4 дена в столицата, без да се прибира във Велико Търново. Причината са двата мача в четвъртък и неделя срещу “грандовете”, като е преценено, че е по-добре футболистите да не се прибират в старата столица и да пътуват отново в събота, а да се подготвят на място. Тимът заминава днес сутринта за Царско село, където ще остане до неделя вечерта. В групата са и Бадара, и Гълъбов, тъй като на тях ще се разчита срещу “Левски”.
“Етър” няма какво да губи от такива мачове, коментира главният мениджър Красимир Балъков. “Това са срещи, в които трябва да придобием опит, но и да се опитаме да вземем каквото е възможно. Ние не сънуваме, знаем, че ще е много тежко, но защо пък да не вземем точки в тези три мача?! Даже това са “най-лесните” срещи, защото няма какво да губиш. Поне психически ще са освободени футболистите, защото някой си мисли, че отборите нямат шанс срещу ЦСКА и “Лудогорец”, но видяхте, че “Черно море” взе точка в София. Така че всеки отбор си има моментите. Ние ще си играем нашия футбол и ще се опитаме да дадем всичко от себе си. Момчетата трябва да покажат характер и тази серия не трябва да ги вади от релсите, защото после в плейофите предстоят още по-важни мачове, в които вече не трябва да губим”, заяви Красимир Балъков.

Извикаха юношата на
“Барса” в националния тим

Още един национал освен Чавдар Ивайлов вече има “Етър” – това е преотстъпеният от “Барселона” 19-годишен халф Аласана Мане. В клуба дойде повиквателна за младия талант от националния отбор на Гамбия. Мане лети на 19 март за родината си, където ще бъде на лагер и ще вземе участие в мача на “А” отбора на Гамбия срещу Централноафриканската република (ЦАР). В писмото от футболната федерация на Гамбия се съобщава, че той ще играе в приятелския мач Гамбия – ЦАР, който ще се проведе на 24 март на националния стадион в гамбийската столица Банжул. Аласана Мане ще се прибере обратно във Велико Търново на 28 март и ще бъде на разположение още за първия мач от плейофите в Първа лига.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново