“Етър” излиза днес срещу носителя на купата на Литва – “Стумбрас”

Публикувано на вт, 30 ян. 2018
186 четения

Кремъл в Анталия е атракция, пред която играчите на “Етър” (на кадрите - Иван Петков и Алиуне Бадара) не пропускат да се снимат. Хотелът, в който са настанени “виолетовите”, е на самия морски бряг и предлага всички удобства, но изцяло копира Кремъл и Червения площад в руската столица.

Трета контрола от подготовката си в Турция ще направи днес “Етър”. Съперник ще бъде литовският “Стумбрас” (Каунас). Отборът е настоящ носител на Купата на Литва, като на финала би “Жалгирис” с 1:0, и ще играе през лятото в Лига Европа, а преди това му предстои и мач за Суперкупата срещу шампиона “Судува”. “Стумбрас” е на седмо място в първенството на своята страна.
21 играчи се включиха във вчерашната тренировка на тима. Няколко играчи лекуват леки травми, но по думите на главния мениджър Красимир Балъков въпреки големите натоварвания най-хубавото е, че сериозни контузии няма. Към отбора се присъедини и немски физиотерапевт, който ще помогне с опита си на българските си колеги. Красимир Балъков вече обяви, че специалистът, с когото заедно са работили в “Щутгарт”, ще помогне безвъзмездно на етърци.
Контролата между “Етър” и “Стумбрас” (Литва) ще бъде от 16:30 ч. българско време (17:30 ч. местно) на Titanic Lara sport center. Очакванията са мачът да бъде предаван пряко по “Спортал”.
Три контроли са изиграли до момента етърци. Те първо победиха като гости в Стара Загора “Верея” с 2:0 (голове на Иван Стоянов и Иван Петков), после в Турция отстъпиха на “Лех” (Познан) с 3:4, като водеха с 3:1 (попадения на Иван Стоянов – 2 и Велко Батрович), и завършиха наравно 1:1 с “Железничар” Сараево (гол на Стефан Неделчев).
След мача със “Стумбрас” последната им проверка в Анталия ще бъде на 2 февруари срещу “Олимпия” (Любляна), а на 10 февруари е и мачът с “Литекс” на стадион “Ивайло”, преди който е и официалното представяне на отбора.
Отборът подмладен,
вече не е най-възрастният тим в елита
“Етър” свали сериозно средната си възраст и вече не е най-възрастният отбор в Първа лига. В началото на сезона “болярите” имаха средна възраст 29,6 г., с най-млад отбор пък беше ЦСКА с 23,9 години, а до “червените” се нареждаха “Левски” и “Ботев” с 24,2.
През зимната пауза обаче селекцията сериозно промени цифрите. Шестима играчи напуснаха “Етър”, на тяхно място бяха привлечени четирима, при това – доста по-млади. В момента средната възраст на “виолетовите” вече е 27,7 години, като в това число влизат всички 24 футболисти с договори, включително непътувалите за Анталия Тодор Колев и Цветомир Цанков.
Към днешна дата най-възрастният отбор стана “Верея” с 29,1 години. ЦСКА вече е трети по младост с 25,1 години, а най-млади са “Славия” с 24,5 и “Септември” с 24,7 години.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново