“Етър” инфарктно изпусна победата в 95-ата минута на мача във Враца

Публикувано на нд, 16 апр. 2017
186 четения

“Етър” изпусна победата във Враца, където водеше до 95-ата минута на местния “Ботев”, но мачът завърши наравно 3:3. “Виолетовите” могат само да съжаляват, тъй като в заключителните минути на два пъти повеждаха в резултата, а и бяха с човек повече на терена.
Двата отбора, активно подкрепяни от своите агитки, направиха интересен мач с много обрати. Първата част бе за домакините, които имаха повече положения. Още в 4-ата минута Чаворски стреля над гредата, а в ответната атака Цецо Тодоров бе изведен на позиция, но защитник го изпревари и извади в корнер. В 15-ата минута пак Чаворски стреля с глава след корнер, но Акалски спокойно улови.
Грешка доведе до първия гол на врачани. В 29-ата минута Спас Георгиев нахлу отляво, Акалски не реагира навреме и отскочилата топка влезе в мрежата – 1:0. Още един удар на Чаворски от трудна позиция бе спасен от вратаря. Играта на “виолетовите” не бе на ниво в тези минути, те нямаха отправен удар във вратата, но късметът им проработи в самия край на полувремето, когато и защитата на “Ботев” сгреши и топката попадна у свободния Стефан Неделчев, който я вкара в мрежата – 1:1!
През второто полувреме “Етър” определено бе доминиращият отбор. Удар на Апостолов в 55-ата минута мина до гредата, а минута по-късно по чудо не падна гол. Димо Атанасов центрира отляво и точно преди Неделчев да вкара, топката му бе избита в корнер. След корнера Цецо Тодоров стреля над напречната греда. В игра се появи Кънев на мястото на Неделчев.
В 67-ата минута реферът Драгомир Драганов от Варна скандално ощети етърци. Иван Стоянов напредна отдясно и центрира към връхлитащия Кънев, който, миг преди да вкара топката, бе грубо повален отзад. За учудване на всички съдията активно започна да маха с ръце играта да продължи…
Две минути по-късно обаче задачата на “Ботев” се усложни – капитанът им Тодор Гочев получи логичен втори жълт и червен картон. Генчев пусна в игра още един нападател – Иван Петков, и етърци активно започнаха да търсят победен гол. Това стана в 84-ата минута, когато след центриране на Стоянов от корнер бранителят Иван Скерлев с глава се разписа за 1:2. Още в ответната атака обаче опасен удар на дебютиралия като резерва Янаки Смирнов бе изваден от Акалски в корнер. След изпълнението му бившият етърец Мариян Иванов с глава изравни – 2:2. В игра за гостите влезе и Тодор Колев, а атаките им бяха непрекъснати. В 90-ата минута Станислав Генчев отправи опасен удар в долния десен ъгъл, изваден от вратаря в корнер. Междувременно бе вдигнато 3-минутно продължение. След центрирането от корнера настана разбъркване, в което Иван Петков с глава прати топката под гредата – 2:3! Трите минути изтекоха, но реферът даде още малко продължение. В 94-ата минута при центриране на врачани отляво техен нападател бе в засада, но такава не бе маркирана, той игра с топката и играта продължи. Последва ново центриране и защитата на “Етър” не можа да отбие добре топката, която попадна у Смирнов и той бе съборен от вратаря Акалски. С изпълнението се нагърби Спас Георгиев, който със силен удар под гредата донесе едната точка за домакините в инфарктния мач.
“Етър”: Акалски, Мицаков (76 Петков), Иванов, Скерлев, Атанасов, Апостолов (86 Колев), Генчев, Кямил, Тодоров, Стоянов, Неделчев (57 Кънев).

Сашо Ангелов – треньор на “Ботев”:
“Един луд мач, който не се знаеше до последно как ще завърши. Признавам – “Етър” владееше през цялото време играта, стана мъжки мач. Рядко си позволявам забележки по съдийството, но при втория гол за етърци имаше нарушение в наша полза за избутване с ръце. Като цяло първата част бе по-добра за нас, а през втората изпуснахме инициативата. В следващия ни мач се радвам, че не играем срещу “Байерн” (Мюнхен), а с “Лудогорец”.”
Станислав Генчев – треньор на “Етър”:
“Мач с две различни полувремена. Първата част не беше добра за нас, не играхме така, както искам. След почивката се мобилизирахме и действахме отлично. За съжаление, допуснахме елементарни грешки, които не подхождат на отбор с цел “А” група. Разочарован съм, защото с три гола на чужд терен не ни подхождаше равен мач.
Имаше 1000 % дузпа срещу Кънев, която не бе отсъдена. В трето поредно дерби срещу нас се отсъждат дузпи, а за нас не се дават. Не знам какви претенции имат домакините, но ако бяха ни свирили дузпата, тогава Сашо Ангелов какво щеше да говори. Гоним си целта до последно, все пак продължаваме да сме начело.”
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново