“Етър” играе с носителя на купата на Литва “Стумбрас” в Анталия

Публикувано на ср, 17 ян. 2018
195 четения

Вече стана ясен и четвъртият съперник на “Етър” по време на лагера в Анталия. На 30 януари “болярите” срещат литовския “Стумбрас” (Каунас). Отборът е настоящ носител на Купата на Литва и ще играе лятото в Лига Европа, а преди това му предстои и мач за Суперкупата срещу шампиона “Судува”. “Стумбрас” е на седмо място в първенството на своята страна.
Общо 4 мача ще направят етърци в Анталия. На 23 януари те срещат полския “Лех” (Познан), на 27 януари играят с “Железничар” (Сараево). После е мачът им със “Стумбрас”, а последната проверка е срещу “Олимпия” (Любляна) на 2 февруари. Ден по-късно отборът се прибира в България.
Тук са предвидени още две контроли, като първата е този четвъртък от 14.30 ч. с “Верея” в Мъглиж, а на 10 февруари на стадион “Ивайло” приемат “Литекс”, когато е и официалното представяне на отбора. Първият официален мач е на 17 февруари, събота, от 13.00 ч. на стадион “Ивайло” срещу “Септември” (София).
“Етър” продължава подготовката си за пролетния полусезон на първия лагер в Дряново. Падналият сняг не попречи на заниманието на “болярите”, което бе на стадиона в Царева ливада. Тренировката бе посетена от кмета на Дряново инж. Мирослав Семов, който се снима заедно с “виолетовия” отбор. 25 футболисти участват в тренировките на “Етър”, водени от главния мениджър Красимир Балъков и неговия треньорски щаб.
Преди началото на лагера кметът прие в Община Дряново спортно-техническия щаб на “Етър”. “Чест и удоволствие е да посрещна Красимир Балъков. Героят от САЩ 1994 г. и легенда на българския футбол застана начело на “Етър” Велико Търново. “Виолетовите” избраха спортните бази на Дряново за своята подготовка”, написа инж. Мирослав Семов.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново