“Етър” гостува на “Балкан” за купата с куп кадрови проблеми

Публикувано на ср, 8 сеп. 2021
104 четения

“Етър” гостува днес в 1/32 финалите за Купата на България на третодивизионния “Балкан” (Ботевград). Мачът е от 16:00 ч. в Ботевград, като по регламент се играе само една среща, а при равенство ще се изпълняват дузпи. Главен съдия на мача е Димитър Буров с асистенти Георги Великов и Радослав Вутов, четвърти съдия е Стоян Арсов.
Куп кадрови проблеми обаче връхлетяха “виолетовите” преди мача. Яни Пехливанов лекува контузия, Анатоли Господинов, Даниел Младенов и Николай Янков са болни. Ромеш Ивей е наказан за 1 мач, а защитникът Хосе Кордоба преминава в “Левски”. Така старши треньорът Веселин Великов няма да може да разчита на шестима играчи от досегашния основен състав и ще трябва да запълва групата с юноши. На вратата пък ще застане опитният Христо Иванов, който изпълнява и функцията треньор на вратарите и този сезон още не е влизал в игра.
Хосе Кордоба вече подсили “сините” и направи първа тренировка с новия си отбор. 20-годишният панамски защитник ще играе под наем в “Левски”. Правата му се държат от мениджърска агенция, а договорът му под наем при “виолетовите” бе до 31 декември 2021 г.
“Никога в кариерата си на футболист и треньор не ми се е налагало да играем толкова мачове в толкова сгъстен цикъл, и то в началото на първенството. Случвало се е в средата или в края на шампионата, но футболистите тогава са на друго ниво от кондиционното си състояние. Не беше нормално да играем през два дни, а на всичко отгоре някои мачове бяха от 18 ч., когато беше много горещо. “Балкан” (Ботевград) е добър отбор, не знам дали знаете, че са привлекли 6 футболисти от Първа и Втора лига. Имаме много отсъстващи футболисти, трудно ще ни бъде, но трябва да се преборим. Основната ни цел е свързана с шампионата и завръщането в елита, но сме амбицирани да играем добре и да побеждаваме във всеки мач и каквото стане. Отиваме за победа”, коментира старши треньорът Веселин Великов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново