“Етър” би с 5:1 в Луковит, завърши втори на 2 т. след “Ботев” (Враца)

Публикувано на вт, 17 Ное. 2015
203 четения

Етърци завършиха полусезона с убедителна победа 5:1 като гости на “Ботев” (Луковит). В същото време юношите на “Ботев” (Враца) паднаха с 3:0 в Павликени и “виолетовите” завършват полусезона втори на 2 точки от врачани, като вече имат и по-добра голова разлика. Очевидно всичко ще се решава през пролетта, като през паузата и в двата клуба се очертават промени.
Мачът в Луковит се игра пред стотина зрители, повечето от които от Велико Търново. “Виолетовите” имаха превес през целия мач, като особено подчертан бе преди почивката.
Още във 2-ата минута Николаев проби по фланга и намери младия Узунов, който от 7 метра би над вратата. Последва още един пропуск, а в 13-ата минута удар на Иван Петков с глава бе уловен от вратаря Тодоров.
Головата серия започна в 24-ата минута. Узунов отдясно намери Кирилов, той центрира и Николай Николаев с глава вкара за 0:1. Малко след това Николаев можеше и да удвои, като излезе срещу вратаря, но се забави и ударът му бе избит от защитник пред вратата. В 32-ата минута обаче и това се случи. Ивайло Тодоров смъкна топката на Николаев и той с удар покрай вратаря вкара втория си гол в мача.
Пет минути по-късно всичко бе окончателно решено – Николаев намери Мартин Николов, който центрира, и Ивайло Тодоров с глава отбеляза третия гол за “виолетовите”. В края на полувремето рухналите домакини инкасираха и четвърто попадение – Ивайло Тодоров излезе сам срещу вратаря и също с втори свой гол покачи на 0:4.
След почивката темпото поспадна и домакините се възползваха, като в 57-ата минута Иван Иванов финтира защитник и с удар от въздуха намали резултата. Малко след това вратарят Цанков спаси опасен удар на домакините. В 72-ата минута последва и дузпа за “Ботев” (Луковит). Отново вратарят Цанков обаче спаси удара на Иван Иванов.
Точка на головата серия сложи Джихат Кямил с хубав удар от границата на пеналта в 76-ата минута, който бе и последен за “виолетовите” за есенния полусезон.
“Етър”: Цанков, Кирилов, Цв. Петров, Минков (58 Мл. Николаев), Николов, Тодоров, Н. Николаев, Кямил, Трифонов, Узунов (58 Ал. Илиев), Ив. Петков (75 Д. Петров).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново