“Етър” без основни играчи във важния мач с “Академик” (Св)

Публикувано на пт, 13 май 2016
336 четения

Феновете на етърци излязоха с позиция за действията на “Ботев” (Вр)

Без няколко основни играчи излиза “Етър” в крайно важния мач срещу свищовския “Академик”. Особено осезателна ще е липсата в халфовата линия, след като капитанът Джихат Кямил и Радослав Анев бяха наказани. До края на сезона аут са Благовест Ангелов и вратарят Цветомир Цанков, а Любомир Генчев пропусна последните мачове поради контузия. Добрата новина е, че Л. Генчев вече води редовни тренировки и на него вероятно ще може да се разчита срещу свищовлии.
Мачът е на стадион “Ивайло” в неделя, 15 май, от 18:00 ч.
“Академик” беше последният отбор, който препъна “виолетовите” в настоящото първенство и оттогава етърци записаха 14 поредни победи, като биха всички останали тимове от Северозападната “В” група. Според някои информации “студентите” отново се канят да препънат “Етър”, което прави предстоящия мач изключително важен и решаващ за първото място.
От Фенклуб “Етър” излязоха с позиция относно поведението на “Ботев” (Враца) извън терена (на самия терен “виолетовите” надиграха врачани и спечелиха с 2:1, което ги прати на първото място). Според феновете от “Ботев” са впрегнали всички сили, за да спънат “Етър” за първото място. Припомнят се траншът от 400 000 лв. от държавната АЕЦ “Козлодуй”, “изненадващите” обрати на врачани в Севлиево и Левски.
“На дербито във Враца домакинските билети бяха по лев, а за гостуващите – 5 лева с талон като за театър, без касова бележка, което нажежи страстите и “болярската” агитка отиде да си купи билети от централния сектор, и нещата бяха на косъм от сбивания и ексцесии с местните”, пишат феновете. Те подозират намеса и в мача в Козлодуй заради вдигнатите картони, извадили основни играчи на “Етър” за следващите мачове. От клуба съобщиха, че ще обжалват наказанието от 3 мача на Джихат Кямил.
“На стадиона в Козлодуй, на който в предишните ни гостувания имаше по 30-40 зрители, в неделя имаше почти десеторно повече. Имаше и хора с червени шалове на ЦСКА, а най-вероятно и врачани. Публиките бяха една до друга. Поръчението е ясно. При негативен резултат да сработи план Б. При 0:2 момчетата с червените шалове скочиха да се бият с феновете на “болярите”, като ги последваха и доста от близо стоящите. Болярите дадоха отпор и полицията се намеси и до сериозен инцидент не се стигна. Планът за сериозни ексцесии и наказание от домакинство не сработи. Запознати хора обаче предупреждават, че големите циркове тепърва предстоят”, заявяват от Фенклуб “Етър”.
“Някой обаче си е направил много криво сметката. И тук не говорим за справедливост, че Господ си знае работата и нещо от сорта. Просто “Етър” има страхотен отбор и треньор и най-вече “боляри” по трибуните, на които им дотегна от селски изпълнения. Такива, които, когато отборът им фалира, приеха с достойнство отиването при аматьорите, без да реват за държавна помощ. Просто третата година в група “В” е рекордна за футбола в града на Балъков, Трифон, Бончо, Киряка, Цанко, Чакъра, Цеката, Гочето. Просто сме притиснати до стената и място за отстъпление няма. Ще направим всичко възможно след 20 дни да честваме с високо вдигната глава четвърт век от виолетовата шампионска титла! Този път нещата са на живот и смърт, затова всички в неделя на стадиона, за да направим поредната крачка нагоре заедно! Без държавна помощ, без мръсни игри, заедно като един!”, завършва изявлението на Фенклуб “Етър”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново