Светлин Беров е вицешампион на България по тенис на маса на двойки мъже

Публикувано на пт, 13 май 2016
317 четения

Първата ракета на СКТМ “Боровец” Светлин Беров стана вицешампион на двойки мъже на държавното индивидуално първенство по тенис на маса. Горнооряховският тенисист за трета поредна година е сред призьорите, като досега има два бронзови медала. Първенството в Албена събра над 120 тенисисти в надпреварата на мъжете и жените. Горнооряховският клуб участва със Светлин Беров, Йонко Ненков, Веселин Игнатов и Константин Недялков. Беров с партньора му Стефан Лъвчиев от Русе бяха безгрешни до финала на двойки мъже, където отстъпиха на шампионите Теодор Александров и Денислав Коджабашев от Панагюрище. Александров спечели титлата и в индивидуалното състезание на мъжете след победа с 4:1 гейма над Станислав Голованов. Петко Габровски, който е родом от Лясковец, завоюва бронз при мъжете индивидуално.
На смесени двойки Светлин Беров и Ненка Тушлекова от Панагюрище влязоха в топ 8. Много малко не им стигна за финалната четворка и борбата на медалите. На победа от финалната четворка остана и тандемът Йонко Ненков (“Боровец”) и Иво Йорданов от “Корабостроител” (Вн), които играха четвъртфинал при мъжките двойки.
Веселин Игнатов (“Боровец”) и Александър Начев (НСА), както и Йонко Ненков и Зарена Коева са в 16-ицата на мъжките и смесените двойки.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново