СК “Зоки” постигна най-големия успех в историята си – 6 олимпийски титли!

Публикувано на пт, 13 май 2016
386 четения

Шест олимпийски титли, две втори и две трети места спечелиха трите състезателки на СК “Зоки” (В. Търново) на Световната танцова олимпиада, провела се в Москва. В надпревара с над 27 000 танцьори от цял свят Гала Захариева, Пламена Александрова и Камелия Къндева показаха много високо ниво на подготовка и това беше причината многохилядната публика да види 10 пъти българския флаг, да разбере къде е не само България, но и Велико Търново. Блестящото представяне на трите момичета стана причина и за много похвали от страна на съдиите и на треньорите от цял свят, както и за много покани на клуба в други престижни танцови шампионати.
Световната танцова олимпиада ще бъде регистрирана в рекордите на Гинес за най-голямото танцово събитие в света, провело се досега. 248 съдии от цял свят журираха шампионата. “За всичките тези години СК “Зоки” е взел участие в над хиляда шампионата, турнира и фестивала по света, но Световната танцова олимпиада в Москва ни показа това, което ние сме търсили винаги – безупречна организация, изключително високо ниво на подготовка на танцьорите, професионално и точно журиране, уважение към участници, родители и треньори. Всичко, което преживяхме за тези няколко дена, ни накара да повярваме, че всяка секунда, прекарана в залата, всичките травми, сълзи и лишения по време на тренировките си заслужават, за да може да си част от това невероятно мероприятие. От сърце благодарим на г-ца Евгения Трофимчук – президент на Балкански Алианс и на г-н Андрей Кокоулин – президент на Световен Алианс за изкуство и танц, за поканата и за цялостното съдействие по време на мероприятието, за гласуваното доверие на треньора на клуба – Зорица Радловска, да е съдия на Световната танцова олимпиада и отправената покана да стане представител на тези организации за България”, заявиха от СК “Зоки”.
“С тази изява СК “Зоки” достигна върха в танцовото изкуство и спорт – да има олимпийски и световни шампиони. Адмирации към всички, които са ни помагали и продължават да ни помагат, към труда на трите момичета – Гала Захариева, Пламена Александрова и Камелия Къндева, към всеотдайността на техните родители и професионализма на пом.-треньора на клуба г-жа Даниела Захариева”, добави Зорица Радловска.
Продължават усилените тренировки на състезателите от клуба, които ще са без прекъсване и лятото, за да може през 2017 г. СК “Зоки” да вземе участие не само с трима, а с всички 60 танцьора, които заслужават да са част от това грандиозно танцово мероприятие.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново