“Етър” (2005 г.) спечели турнира в Полски Тръмбеш

Публикувано на пт, 11 сеп. 2015
715 четения

Малките футболисти от набор 2005 г. на “Етър” спечелиха по безапелационен начин купата на кмета на Община П. Тръмбеш Георги Чакъров. Турнирът се проведе по Програмата на Българския футболен съюз за развитие на детско-юношеския футбол. Домакините се представиха на ниво, мачовете се играха на две игрища на отличия терен в Полски Тръмбеш. За децата бяха осигурени сандвичи през двата състезателни дни.
4 поредни победи в групата си грабнаха възпитаниците на Стефан Ангелов. В другата група три отбора завършиха с по девет точки и след въртележка головата разлика класира “Академик” (Св) на първо място. Втори останаха домакините от “Янтра” (ПТ), а трети е горнооряховският “Локомотив”.
Спор за трофея нямаше, защото етърци отнесоха свищовлии с 10:1 и вдигнаха купата, връчена им от председателя на Зоналния съвет на БФС Трифон Иванов. Втори са момчетата на “Академик”, трети е тимът на “Изгрев 93” (Царевец), който победи с дузпи “Янтра” с 6:5. В редовното време резултатът бе 2:2.
В мача за 5-6 място “Севлиево” удари “Локомотив” с 8:0, за 7-8 място “Левски” (Стражица) се справи с “Павликени” с 4:1, а девети е “Росица” (Поликраище), който излъга с 3:2 “Аркус” (Лясковец). За всички участвали отбори бяха осигурени екипи и по три топки от БФС. По една топка на тим и маркова тениска на най-добре представилия се играч от всеки състав подариха домакините от Община П. Тръмбеш, които поискаха турнирът да стане традиционен. Футболистите получиха наградите от Трифон Иванов, секретаря на ЗС на БФС Игор Бакьов и зам.-кмета на П. Тръбмеш Назиф Кадир – бивш футболист на “Локо” (ГО).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново