“Етър-Стил” спечели куп медали от турнира “Л. Солачки” в Благоевград

Публикувано на вт, 29 Ное. 2022
97 четения

С куп медали се завърнаха състезателките на “Етър-Стил” от 28-ото издание на Международния турнир по спортна гимнастика “Любчо Солачки” в Благоевград. Надпреварата събра над 240 гимнастички и гимнастици от България, Гърция, Северна Македония, Сърбия и Великобритания на възраст от 8 до 16 години. Турнирът бе открит от кмета на Благоевград Илко Стоянов и олимпийските вицешампиони Красимир Дунев и Йордан Йовчев – сега президент и генерален секретар на Българска федерация по гимнастика.
В категория две “Етър-Стил” отборно е на трето място, индивидуално Ванина Лещакова е втора на многобой, прескок и успоредка. В категория три великотърновските гимнастички отборно се класираха на първо място. Гергана Георгиева завърши четвърта на многобой, пета е на прескок. Лидия Кръстева се подреди четвърта на прескок, Ивайла Илиева е пета на земя, Десислава Георгиева е шеста на греда, а Еванина Лалева пета на многобой и шеста на земя.
Етърки са трети отборно в категория 4. Кристина Димитрова взе златния медал на прескок и е пета на многобой и греда. Съекипничката ѝ Калина Козлева се окичи с бронз на успоредка, седма е на многобой.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново