“Етър-64” заяви участие в турнира за купата на EHF

Публикувано на вт, 16 юли 2013
142 четения

Етърки отново ще участват в европейските турнири.

Хандбалният шампион на България “Етър-64” отново ще участва в европейските клубни турнири, стана ясно вчера. От ръководството на клуба подадоха заявка за участие в турнира за купата на EHF. Етърки от години наред придобиват право на участие в евротурнирите, но до миналата година три поредни сезона доброволно пропускаха участие, тъй като или изграждаха отбор, или нямаха финансови възможности. Миналата есен “виолетовите” срещнаха силния украински тим “Карпати” (Ужгород) и отпаднаха след две загуби.
България няма право на участник в Шампионската лига поради ниския коефициент на страната, така че на етърки остава правото да играят за купата на EHF, докато носителят на купата на България “Бъки” придоби право на участие за КНК. “След проведената среща с кмета г-н Даниел Панов ръководството на клуба реши да подадем заявка за участие в турнирите, тъй като това е престижно международно изпитание”, потвърди президентът на клуба Атанас Атанасов.
Мачовете от втория кръг, където вероятно ще се включи “Етър-64”, ще бъдат през октомври.
От утре етърки заминават за участие в международния турнир по плажен хандбал в Александруполис (Гърция). Великотърновки по традиция вземат участие в тази надпревара по покана на домакините, като м.г. се явиха с два отбора и взеха трето и четвърто място. Тази година “Етър-64” обаче ще участва само с един отбор, като в групата са 8 състезателки. Тук остават поради ангажименти опитните Зоя Стефанова, Соня Богданова и Даниела Коцева. Турнирът започва в петък, а финалите са в неделя.
Чуждото попълнение Шир Вакрат си е в Израел, където отбива задължителната си служба. Засега няма яснота дали ще се върне в “Етър-64” и всичко зависи от израелските власти, като желанието на великотърновския клуб е тя да продължи да се състезава за “виолетовите”. В момента ръководството води разговори за привличането на дясното крило Десислава Кръстева. До 16-годишна възраст тя игра за “Етър-64”, после замина с Йордан и Даниела Марови за Варна, а за последно игра в Ресен.
След участието в международния турнир по плажен хандбал етърки отново ще продължат с почивката, като датата за начало на подготовката още не е уточнена. Отново вероятно ще има традиционният подготвителен лагер на Обзор, но този път той може да е по-късно. “Миналото лято започнахме подготовка много рано, защото мислехме, че ще играем в предварителния кръг на евротурнирите. Участието ни обаче ще е през октомври, а първенството на женската “А” група ще започне чак в края на септември”, поясни Атанас Атанасов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново