“Етър-64” започна подготовка за сезона

Публикувано на ср, 19 авг. 2020
591 четения

Състезателките на Хандбален клуб “Етър-64” започнаха подготовката си за новото първенство на “А” група, сезон 2020/2021 година. 12 хандбалистки водят в момента занимания под ръководството на треньорката Йонка Генчева. Подготовката изцяло ще протече в домашни условия във Велико Търново. По традиция първият й етап е с физически занимания на стадион “Ивайло”.
Ангелина Симеонова е единствената напуснала отбора, тя се завръща в родния “Панагюрище”. Останалата част от досегашния отбор се запазва изцяло, няма нови или други напуснали състезателки. Украинката Анна Захарова ще се готви индивидуално в София, където живее. Другото украинско попълнение Александра Замишляк е на линия, тя изобщо не е успяла да се прибере в родината си заради пандемията.
На етърки предстои участие в държавното първенство по плажен хандбал, което трябваше да се проведе в края на август, но заради кризата с коронавируса и многото затворени хотели шампионатът бе отложен за септември. Стартът на “А” група ще бъде най-вероятно в началото на октомври, като тепърва ще се уточнява съставът на групата. Засега е ясно, че ХК “Поморие” смята да се откаже по финансови причини. Последното първенство бе прекратено преждевременно, като вторият във временното класиране “Етър-64” получи сребърните медали, но великотърновки имаха амбицията и да се преборят за титлата с “Бъки”. Очевидно това ще е целта и за новия сезон.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново