“Етър-64” започна подготовка, първият мач е още на 16 януари

Публикувано на вт, 5 ян. 2021
527 четения

Хандбалистките на “Етър-64” започнаха подготовката си за пролетния полусезон. На практика възпитаничките на треньорката Йонка Генчева не са спирали тренировките и през декември, като почиваха само в празничните дни, съобщи клубният президент Атанас Атанасов. Причината е, че Българската федерация по хандбал изтегли за по-напред официалното подновяване на първенството на “А” група.
“Болярките” не са изиграли и четвъртфиналния си мач от турнира за Купата на България срещу “Шумен-98”, който през декември бе отложен. Първият официален мач ще бъде именно този – на 16 януари етърки гостуват в Шумен и при победа ще си осигурят място във финалната четворка. Останалите три отбора в нея вече са ясни – “Бъки” (Габрово), “Свиленград” и “Сливница”, които вече спечелиха четвъртфиналните си срещи.
Ако спечели гостуването си в Шумен, ХК “Етър-64” ще внесе във федерацията предложение да бъде домакин на мачовете от финалната четворка за Купата на България и мачовете ще бъдат в ДКС “Васил Левски”, информира Атанас Атанасов.
На 23 януари е и първият мач от подновяващото се първенство на “А” група при жените. В този 6-и кръг по програма “Етър-64” отново ще гостува на “Шумен-98”, така че за една седмица великотърновки два пъти ще пътуват до Шумен. Съперникът заема в момента предпоследното място в класирането с 2 точки. Етърки пък са втори след есенния дял с 8 точки от четири победи и една загуба, водач е “Свиленград” с пълен актив от 10 точки.
Първото домакинство за годината на “Етър-64” е на 30 януари срещу “Сливница”. Засега мачовете все още ще се провеждат без публика, като заповедта на здравния министър е със срок до 31 януари. Новото е, че вече има изискване хандбалистките задължително да правят и тестове за коронавирус.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново