“Етър-64” загуби с 31:26 от “Бъки”

Публикувано на вт, 28 февр. 2017
122 четения

“Етър-64” загуби с 31:26 гостуването си в Габрово на “Бъки” в деветия кръг от хандбалното първенство при жените. Това бе девета поредна победа за габровки, които надиграха за втори път през сезона шампиона “Етър-64” и взеха леко психологическо предимство преди полуфиналния двубой между двата състава за Купа България, който е следващата събота в ДКС “Васил Левски”.
Лидия Ковачева изведе отбора напред с точно изпълнен 7-метров наказателен удар в 48-а секунда на мача и от там до края габровският тим не изпусна нито за момент лидерството. В 12-а минута резултатът вече беше 8:4, а в 18-а разликата стигна до 5 гола, при 11:6. “Етър-64” успя да съкрати изоставането си с попадения на Даниела Коцева в последните минути на полувремето, завършило при резултат 16:13.
“Виолетовите” започнаха по-концентрирано втората част и пет минути след подновяването на играта съкратиха пасива си до гол (17:16), но Веси Златева прекъсна серията им с навременен тайм-аут и “Бъки” бързо си върна контрола с два поредни точни изстрела на Виктория Христова и един на Ива Георгиева. Капитанката Силвия Атанасова също се разигра и вкара няколко важни гола, с които разликата отново се увеличи и в 50-а минута достигна до 6 гола – 27:21. Лидия Ковачева наниза 11 гола за победата, въпреки опита на гостенките да я пазят лично в етап от срещата.
В защита домакините се справиха с опитната Даниела Коцева, но пък не успяха да намерят противодействие на далечната стрелба на Силвана Савич, който реализира 8 гола от 9-те метра. Сръбкинята добави и още четири попадения на сметката си от точно реализирани 7-метрови наказателни удари. Минута преди края “Бъки” имаше аванс от 7 гола (31:24), но две поредни попадения в заключителните секунди на Мария Йорданова и Петя Кръстева направиха по-почетна загубата на “болярките” – 31:26.
“Бъки” остава на върха в класирането с пълен актив от 18 точки, а “Етър-64” беше изместен от временното второ място от състава на “Свиленград”, който победи “Ники спорт” (Сливница) с 31:21. “Свиленград ПУ” вече е с 14 точки, а “Етър 64” с 12. В третия мач от кръга “Шумен 98” записа първата си победа за сезона, като надигра “Поморие” с 26:25.
“Етър-64”: Десислава Николова, Силвана Савич 12, Соня Богданова 1, Данислава Петрова 1, Даниела Коцева 4, Деница Иванова 4, Петя Кръстева 1, Ангелина Симеонова 1, Мария Йорданова 1, Кристияна Караманлиева 1.

Анатоли ПЕТРОВ

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново