“Етър-64” загуби проверка в Турция, утре посреща в дерби ХК “Бъки”

Публикувано на пт, 2 февр. 2018
312 четения

С две контроли в Турция завършиха предсезонната си подготовка хандбалистките на “Етър-64”. Възпитаничките на треньорката Йонка Генчева гостуваха в Истанбул за два мача с местния “Юскюдар”. Тимът е от едноименния квартал от азиатската част на Истанбул и е сред водещите в южната ни съседка. “Юскюдар” е трети в класирането на елитната женска група, като в състава им са пет чужденки.
Етърки загубиха с 28:21, като на почивката отстъпваха с 15:12, но направиха хубав и оспорван мач. “Съперникът бе качествен, играхме в хубава отоплена зала с 800 места. За нас бе важно да видим състоянието на момичетата преди старта на пролетния дял от първенството, да анализираме пропуските в атака и грешките в отбрана”, коментира президентът Атанас Атанасов. Той припомни, че преди 6 г. същият съперник е надиграл етърки с 18 гола разлика. Вчера етърки изиграха още един мач със същия съперник, а днес се прибират в старата столица.
Първенството в нашата “А” група се подновява утре. В събота от 16:00 ч. “виолетовите” посрещат в ДКС “В. Левски” основния си съперник “Бъки”. Мачът е много важен и за двата тима, тъй като ще определи лидара в класирането преди плейофите за титлата. От “Етър-64” поканиха всички приятели на спорта във В. Търново, от чиято подкрепа отборът ще има нужда.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново