“Етър-64” – “Бъки” на полуфинал за купата

Публикувано на пт, 10 февр. 2017
175 четения

Тежък жребий изтегли хандбалният “Етър-64” във финалната четворка за Купата на България. Великотърновки се класираха за поредна година до финалните битки за отличието, след като в четвъртфиналите елиминираха като гости “Шумен-98” с 36:21.
На полуфиналите възпитаничките на треньорката Йонка Генчева ще срещнат “Бъки” (Габрово), който е най-големият им конкурент в последните десетина години. В другия полуфинал сили ще премерят съставите на “Ники спорт” (Сливница) и “Свиленград”. Съставът от Сливница елиминира “Поморие” с 19:15, а габровки и “амазонките от Юга” бяха безупречни при гостуванията си съответно в Хасково и Панагюрище.
Велико Търново ще бъде домакин на мачовете от финалната четворка за Купата на България, съобщиха от Българската федерация по хандбал. На 4 март, събота, в ДКС “Васил Левски” са полуфиналите, а на 5 март пак там е финалният двубой за отличието.
Три отбора водят оспорвана битка за шампионската титла на страната при жените. След шестия кръг на редовния сезон води “Свиленград” с 10 точки, колкото има и “Бъки”, но с мач по-малко. Трети е “Етър-64” с 8 точки от четири победи и две загуби.
Тази събота, 11 февруари, “виолетовите” приемат състава на “Ники спорт” (Сливница). Срещата е от 14:00 ч. в ДКС “Васил Левски”, съдии са Ал. Станчев и Ст. Димитров, а делегат на БФХ – Красимир Илиев. Домакини са и “Свиленград” и “Бъки”, които посрещат “Поморие” и “Шумен-98”.
Седмица по-късно предстои оспорвано дерби, в което етърки също са домакини. На 18 февруари (събота) те приемат водача “Свиленград”. Мачът е от 15:00 ч., съдии са Мл. Белов и Г. Караджов, а делегат – М. Добрев. Хубавото е, че във всички предстоящи срещи етърки са домакини и техните верни фенове ще могат да подкрепят за пореден път горещо отбора в ДКС “Васил Левски”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново