“Етър-64” свива бюджета, стартира без традиционния лагер в Обзор

Публикувано на ср, 29 юли 2015
149 четения

Целият отбор на “Етър-64” от миналия сезон се запазва, но бюджетът ще бъде сериозно свит.

Сериозно свиване на бюджета и целите е принуден да прави хандбалният “Етър-64” поради трудната финансова ситуация. Въпреки многото си успехи – спечелените куп отличия в годините от 2002 до сега, както и работата и успехите на детско-юношеската школа, която продължава да произвежда качествени хандбалистки, трудностите с финансирането буквално са изправили клуба до стената.
“Статутът ни от професионален клуб става на аматьорски, все по-трудно ни е да продължаваме с досегашния начин на работа. Принудени сме да свием бюджета, за първи път от много години подготовката няма да стартира с традиционния лагер за физическа подготовка на морето в Обзор”, коментира президентът на ХК “Етър-64” Атанас Атанасов.
Датата за началото на подготовката още не е ясна. Великотърновските хандбалистки няма да участват и в европейските клубни турнири, въпреки че имат право на участие за КНК и Купата на EHF. Клубът обаче няма финансова възможност за това.
На 31 юли предстои заседание на Управителния съвет на Българската федерация по хандбал, на което ще стане ясен статутът на първенството и календарът за сезон 2015/2016 година. “Съобразно датата на започване на първенството при жените ще градим и нашия план за подготовка”, поясни Атанас Атанасов.
Добрата новина от великотърновския клуб е, че целият състав на етърки от последното първенство се запазва. Въпреки апетитите от други клубове, хандбалистките ни остават в “Етър-64”.
Завръща се след дълго лечение на контузия Деница Иванова, което ще направи отбора достатъчно боеспособен.
Целите на етърки за новото първенство и турнира за купата на България тепърва ще бъдат обмисляни и обявени от ръководството.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново