“Етър-64” стана вицешампион на България до 16 години

Публикувано на ср, 17 юни 2015
144 четения

Вицешампионки на България станаха девойките на “Етър-64” до 16 години. На финалите, играни в зала “Орловец” в Габрово, етърки стигнаха до мача за титлата, който обаче загубиха от домакините с 28:19.
В битката за разпределянето на медалите участваха седемте най-добри отбора от страната, преодолели предзоналните и зонални турнири. В предварителната група габровският тим надигра състава на “Хасково” и “Васил Левски” (Нови пазар). “Етър-64” пък стартира с победа срещу “Мартен” (Русенска обл.), после победи и “Павликени”, а в третата си среща удари и “Шумен”.
Така етърки завършиха първи в своята група и стигнаха до полуфиналите, където след важна победа над “Хасково” извоюваха правото да спорят за титлата. Още един отбор от Великотърновска област – “Павликени”, се пребори за четворката. Павликенчанки станаха втори в групата и на полуфинала отстъпиха на “Бъки” с 34:9. В мача за 3-4 място “Павликени” отстъпи на хасковлийки.
Стигна се до познат финал, в който се срещнаха отборите на двете най-сериозни школи в женското направление у нас – “Бъки” срещу “Етър-64”. Срещата започна с попадение за “болярките”, реализирано от Кристияна Караманлиева, но след това габровският тим наложи пълен контрол над мача и поведе с 6:1 в 12-ата минута. Разликата стигна до 7 гола в 19-ата минута и се запази така до почивката. Тя дойде при резултат 15:8.
Втората част започна с размяна на голове и нова тежка серия от пет поредни попадения във вратата на “Етър-64”, която уби изцяло и малкото останала интрига – 21:9. Краят дойде при 28:19 за габровки.
Великотърновките Антония Игнатова и Мария Спиридонова попаднаха в “златната седмица”, където са още Ивон Дюлгерова, Мадлен Тодорова, Ива Георгиева и Йоана Кстова от “Бъки”.
Антония Игнатова стана и голмайстор на финалите с 49 попадения, а Мария Спиридонова получи индивидуалния приз за най-полезен състезател. От габровки Ивон Дюлгерова е номер 1 на вратарския пост, а Мадлен Тодорова беше определена за най-добър защитник.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново