“Етър-64” разби с 36:14 “Поморие”

Публикувано на пн, 14 апр. 2014
128 четения

Категорична победа с 36:14 взеха хандбалистките на “Етър-64” срещу “Поморие” и продължават да опазват първото си място в “А” група. Поради ангажимент на ДКС “Васил Левски” срещата се игра в зала “Никола Петров” в Горна Оряховица, за което от клуба благодариха на горнооряховския кмет Добромир Добрев.
Освен победа етърки трябваше да гонят и голова разлика, тъй като те и “Бъки” са с равни точки начело, като си размениха по една победа с 1 гол. “Болярките” имат повече голове на чужд терен в директните двубои, но се оказа, че в наредбата на БФХ не е записано подобно правило. “Етър-64” е сезирал СТК важащото в Европа правило да бъде вкарано, но оттам са отговорили, че това няма как да стане в течение на сезона, защото етърки ще бъдат допълнително облагодетелствани постфактум. Така в спора между “Етър-64” и “Бъки” ще се гледа головата разлика, която допреди този кръг бе с 18 гола в повече за “виолетовите”.
Великотърновки започнаха напористо и в 10-ата минута вече водеха с 5:1. Още в 7-ата минута обаче Зоя Стефанова напусна заради контузия и не игра до края, а малко след това по същата причина я последва и Станислава Димитрова. На тяхно място влязоха Мирела Павлова и Дария Събева, като се наложиха вътрешни размествания.
Етърки играха здраво в защита, а вратарката Деси Николова пази отлично. Разликата набъбна на 14:3, а полувремето завърши при убедителното 16:4.
Втората част обаче започна равностойно и преднината почти не нарастваше. В 40-ата минута възпитаничките на Йонка Генчева водеха с 23:8, като “Етър-64” продължи да играе само в основния си състав, без да влизат младите. В последните 7-8 минути вече преднината започна отново да расте и последният сигнал дойде при 22 гола разлика – 36:14.
Най-резултатни в мача бяха Зорница Стефанова и Маги Дончева, вкарали по 9 гола. Великотърновки в следващите два кръга на 28 и 30 април гостуват в Нови пазар и Шумен.
Етър-64”: Д. Николова, Зорн. Стефанова 9, Зоя Стефанова 1, Ст. Димитрова 1, Дончева 9, Д. Кръстева 3, Коцева 4 (М. Павлова 5, Д. Събева, П. Кръстева 4).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново