Анита Кръстева спечели полумаратона “Себенадминаване” в Пловдив

Публикувано на пт, 11 апр. 2014
634 четения

Анита Кръстева ще участва на маратона в Белград.

Анита Кръстева от “Локо 55” финишира първа сред жените на полумаратона “Себенадминаване”. На състезанието пред нея на практика имаше само 5 мъже сред 95-те участници. Анита Кръстева пробяга 21.1 км за 1:23:47 ч.
“Доволeн съм от представянето й. За нея това бе добър тест за маратона в Белград. В Пловдив тя бяга редом с най-добрите мъже и си направи добра контрола”, сподели треньорът Свилен Митрофанов.
Целта на Анита бе да измине разстоянието от 21.1 км за време под 1:24 ч., което тя постигна. На 27 април в Белград лекоатлетката ще участва в класическата дистанция маратон – 42 км. Състезанието е Балканиада, но тя ще тича извън класирането, понеже страната ни ще се представлява от миналогодишната шампионка на България Милка Михайлова. Надявам се в Белград да съм сред първите шест, казва Кръстева. Нейната най-голяма цел е участие в европейско първенство през тази година и покриване на квалификация за място в олимпийския състав на страната през 2016 г.
Най-оригиналният състезател на маратона “Себенадминаване” без съмнение бе Тодор Павлов от Велико Търново. Той избра да тича със скачащи кокили. Младежът разкри, че е участвал в маратони, бягайки по познатия начин – с краката си. Но за надпреварата в Пловдив бе решил да измери времето си в полумаратон с кокили.
“Без съмнение с тях е по-трудно. Най-малкото защото всяка кокила тежи по 5 кг. А освен това натоварването на кръста и таза е по-голямо. За сметка на това обаче кокилите щадят колената и ставите”, обясни след финала Павлов. Той взе разстоянието за около 2:30 часа.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново