“Етър-64” изигра два мача в Косово в подготовка за срещите с ПАОК

Публикувано на пт, 27 сеп. 2013
390 четения

Двудневно пътуване в Косово направиха хандбалните шампионки от “Етър-64” в подготовка за предстоящите битки с ПАОК (Солун) от турнира за купата на EHF. Великотърновки гостуваха на местния шампион “Кастриоти” и допуснаха две минимални загуби, но в тези контроли преследваха не резултати, а обиграване на състава срещу силен противник.
“Кастриоти” също участва в турнира за купата на EHF и бе сред поставените отбори при жребия, като не само бе сред възможните съперници на етърки, но дори и остана накрая в урната заедно с ПАОК и в крайна сметка се паднаха гъркините.
“Кастриоти” е сериозен отбор, имат в състава си украинка, молдовка, както и две състезателки от Прищина. Посрещнаха ни много добре, обстановката бе сърдечна, а двете контроли в гр. Феризай ни бяха от голяма полза. По-нататък и те ще ни върнат визитата. Доволни сме, независимо от двете минимални загуби. Много по-важно беше да си видим плюсовете и минусите преди мачовете с ПАОК”, коментира президентът на “Етър-64” Атанас Атанасов.
В първата среща етърки през по-голямата част водеха в резултата, като накрая отстъпиха с 32:31 (14:16) в последните секунди. “Етър-64” започна в състав: Г. Александрова, Богданова, Зоя Стефанова, Ст. Димитрова, Коцева, Малчева, Дончева и до 15-ата минута вече бе натрупал 3-4 гола аванс. Още тогава Йонка Генчева предприе някои смени, като новината бе завръщането на Александрина Бурнева. Тя се върна в игра след няколкомесечно отстъствие поради контузия и се включи пълноценно, като вкара и 3 гола. В игра влязоха и Десислава Кръстева и завърналата се от майчинство Ина Стоилова.
Етърки играха много силно и в 26-ата минута водеха вече с 9:16. До почивката последваха пет последователни грешки и “Кастриоти” намали до 14:16.
През втората част домакините натиснаха, но българският шампион поддържаше преднина от 1-2 гола. На вратата в игра влезе и Деси Николова, но отново я замени Гери Александрова, която направи силен мач.
В 48-ата минута съперникът поведе с 28:24, но седем минути преди края “Етър-64” отново взе аванс – 28:29. В края обаче нашите изпуснаха с две дузпи да решат мача, а 30 секунди преди сирената “Кастриоти” вкара за победното 32:31.
“Етър-64”: Александрова, Богданова 5, З. Стефанова 9, Димитрова 5, Коцева 6, Малчева 1, Дончева (Николова, Стоилова, Бурнева 3, Д. Кръстева 2).
Във втората контрола на следващия ден нашите отстъпиха с 35:32 (20:13). В тази среща Йонка Генчева започна със същия състав, но още след 12-ата минута даде почивка на опитните Зоя Стефанова, Богданова и Г. Александрова. В 15-ата минута Маги Дончева получи аркада, която я извади от игра до края на срещата. До края без смяна игра само преотстъпената от “Бъки” Невена Малчева, а младите се включиха отлично и вкараха доста голове. С 5 завърши Зорница Стефанова, с по 4 – Ст. Димитрова, Д. Кръстева и Коцева, с по 3 – Бурнева, с по 2 – П. Кръстева, Павлова, Зоя Стефанова и Богданова, а с 1 – Малчева.
В неделя “Етър-64” стартира в първенството на България. В първия кръг нашите приемат ЦСКА, като срещата е от 16:00 ч. в ДКС “В. Левски”. Следващата седмица тимът ще направи пътуване и до Румъния, където също ще изиграе две контролни срещи.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново