“Етър-64” гостува в Габрово в есенното хандбално дерби

Публикувано на пт, 10 окт. 2014
158 четения

Трудно гостуване предстои на подмладения състав на хандбалния ни шампион “Етър-64” в събота. Възпитаничките на треньорката Йонка Генчева гостуват на основния си конкурент “Бъки” в мач от третия кръг на женската “А” група.
И двата отбора до момента са с пълен актив, но етърки изиграха само първия си мач, спечелен с 29:19 в Свиленград, докато вторият бе отложен. Габровки пък спечелиха и двете си срещи.
За първи път от 12 години ръководството на ХК “Етър-64” не поставя задължителна цел шампионската титла. В тима не са отказалата се Зоя Стефанова и Станислава Димитрова, която няма още лекарско разрешение да тренира, а двете бяха основни реализаторки миналия сезон. “Разместванията в състава са много, подготвяме се сериозно, доколкото можем. Основен проблем обаче е липсата на нормална зала за тренировки. Малката зала не е подходяща, а предложените условия за заплащане на тренировките в ДКС “В. Левски” са финансово неизпълними за нас. Това ни поставя в неравностойно положение спрямо клубовете от другите градове”, коментира президентът на клуба Атанас Атанасов.
Дербито “Бъки” – “Етър-64” е утре от 15:00 ч. в зала “Орловец” в Габрово. Съдии са международната двойка Силвия Марковска и Йонко Вутов, а делегат на БФХ – Иван Костов.
Следващата седмица за първи път етърки ще играят този сезон пред своя публика – на 18 октомври приемат състава на “Шумен-98”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново