“Етър-49” – първи в редовния сезон

Публикувано на чт, 29 февр. 2024
105 четения

Баскетболистите на “Етър-49” записаха пореден успех в първенството на Дивизия “Център” – “Б” група, а Мартин Недев заслужи приза за МВП на седмицата. В залата на стадион “Ивайло” великотърновци разгромиха “Алеко” (Свищов) със 110:37 и финишираха редовния сезон на първо място. Мартин Недев бе най-полезен за успеха с 20 точки, 5 борби, 5 асистенции и впечатляващите 8 откраднати топки, следван от Николай Върбанов, който записа дабъл-дабъл от 12 борби и 13 асистенции, към които добави и 13 борби. За отбора на “Алеко” Георги Георгиев се отличи с 14 точки и 6 борби, а Аксел Айдънов добави 12 точки и 3 борби.
“Локомотив” (ГО) се наложи над “Дрийм тийм” (Троян) с 93:74 и запази второто място във временното класиране. Петима състезатели от състава на “железничарите” записаха двуцифрен точков актив, като над всички бе Светослав Байчев с 26 точки, 6 борби и 2 асистенции, следван от Тони Прокопиев, който добави 21 точки, 5 асистенции и 4 откраднати топки от пейката.
Великотърновският “Етрос” записа победа номер 4 в групата, като се наложи категорично над отбора на “Зограф” със 70:52. Баскетболистите от Трявна се държаха в мача до последната четвърт, но великотърновци показаха пълна доминация в последните 10 минути игра и заслужено се поздравиха с победата. В основата на успеха бе силното представяне на Димитър Балъков, който завърши срещата с дабъл-дабъл от 22 точки и 14 борби, към които добави и 5 асистенции, а Димитър Рачев се отчете с 15 точки, 8 борби и 6 асистенции.
Габровският “Чардафон” успя да измъкне победата от “Гочита” (В. Търново) с 66:62. Още през първата четвърт баскетболистите на “Чардафон” натрупаха лека преднина, която успяха да задържат до края на срещата. Стефан Иванов бе над всички за успеха със 17 точки, 9 борби и 3 асистенции, следван от Константин Търновски, който се отчете с 18 точки, 4 асистенции и 3 борби. За отбора на “Гочита” Павел Мичев записа 16 точки, 4 асистенции и 2 борби, а със 17 точки и 9 борби се отличи Ангел Ламбев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново